Özdemir'den Say'a inat 'Kara Türk' marşı

Özdemir'den Say'a inat 'Kara Türk' marşı

"Fazıl Say’a buradan açık çağrım var. Ben bir ‘Kara Türkler Marşı’ yazdım. Gel Fazıl bestele şunu. Fazıl Say kabul etmezse mecburen Müslüm Baba’ya doğru yol görünecek bana." Cüneyt Özdemir yazdı

Cüneyt Özdemir'in yazısı

Fazıl Say son davasını, kendisine saydıran AKP yöneticilerine açmış. Bu tahammülsüzlükle yakında hepimizi ‘dava manyağı’ yapacak. Fazıl Say’a buradan açık çağrım var. Ben bir ‘Kara Türkler Marşı’ yazdım. Gel Fazıl bestele şunu. Fazıl Say kabul etmezse mecburen Müslüm Baba’ya doğru yol görünecek bana..
 
Ah şu bizim içimizdeki bahtı Kara Türkler...
Büyük şehirlerin kenar mahallelerinden ya da taşra şehirlerinin meydanlarından çıkan, devlet okullarında okuyan, kolejlerde bir türlü tutunamayan halk çocukları. Anası babası dininde imanında, namazında niyazında, hacı hoca olanlar. Biz memur çocukları, esnaf akrabaları. Dayısı hâlâ manav, amcası hâlâ köyde olanlar. Anasının başının kapalı olmasını yıllarca ‘modern’ arkadaşlarına bir türlü açıklayamayanlar. Sessiz sırdaşlar. Babadan bir iş, bir meslek, yahu bir ev bile kalmayanlar.

Dinlenmeyen müziğe talim
Emekleri kadar var olanlar. Alın terine biat edenler. Geldikleri yerden utanmayanlar, hor görmeyenler...
Biz Kara Türkler, hani şu yetmişlerin retro dünyalarında, Sertab Erener kliplerine hiç de benzemeyen evlerde büyüyenler. O evlerde dinlenilmeyen klasik müziği öğrenmek için yıllarca CSO’nun kapısını aşındıranlar. Polis radyosunda çalan arabesk müziği hayata katık edenler. Her kuşağın kendi anasının, babasının kültürünü solladığının usulca ve saygıyla farkına varanlar. Hiçbir kırmızı pahalı şarabın kendi gerçekliğimizi unutmamıza izin vermediği ıssız kaldırımların sarhoş çocukları.

Gettodaki ajanlar gibiyiz
Beyaz Türk cakası satılan gettolara sızan ajanlar gibiyiz...
Gelişmenin hor görmek olmadığını, değişmenin yanlış anlaşılmakla eş tutulmadığı, çıktığı kabuğu unutmayanların işaret fişekleriyiz. Bakmayın afilli ceketlerimize, mağrur duruşumuza...

Marşımızı söylüyoruz
Beyaz Türk korkularının pazarlandığı, herkesin kendisini bir Beyaz Türk kontu ilan ettiği şu modern zamanlarda, sevdiğimiz bir şarkıyı söylermişçesine... Söylüyoruz işte kendi ‘Kara Türk Marşı’mızı.
Yazacaksa böyle yazsın tarih adımızı.
Utanmıyoruz, korkmuyoruz. Söylüyoruz nihayet Kara Türk andımızı...

CHP hisseli türban kumpanyası

Yazının devamı için tıklayınız>>>

Radikal gazetesi

Etiketler :