Özdemir'in sorusu CHP'li adayı kızdırdı!

Özdemir'in sorusu CHP'li adayı kızdırdı!

Cüneyt Özdemir'in 'neden Diyarbakır'dan aday olmadınız' sorusuna kızan Sezgin Tanrıkulu bu soruyla ayrımcılık yapıldığını söyledi.

CNN Türk ekranları ilginç bir konuk-moderatör polemiğine sahne oldu. Cünyet Özdemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nu ağırladığı programda 'neden Diyarbakır'dan aday olmadınız?' diye sorunca tartışmanın kapısını araladı.

CHP'nin İstanbul milletvekili adaylarından olan Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır konuşmasının masaya yatırıldığı programda medyayı topa tuttu. Özdemir, Tanrıkulu'na çok tartışılan bir konuyu sorunca ilginç diyaloglar yaşandı. Özdemir, "neden Diyarbakır'dan değil de İstanbul'dan aday oldunuz?" diye sorunca Tanrıkulu tepki gösterdi.

Cüneyt Özdemir: Neden Diyarbakır'dan değil de İstanbul'dan aday oldunuz?

Sezgin Tanrıkulu: Ben Türkiye adayıyım. Bu soruyu neden Binali Yıldırım'a  sormuyorsunuz neden Erzncan'dan değil de İzmir'den aday oldu diye? Neden sadece bana soruyorsunuz?

Cüneyt Özdemir: Soruyoruz...

Sezgin Tanrıkulu: Hayır sormuyorsunuz. Medyada bu ayrımcılık kimseye yapılmadı. Sadece bana soruluyor. Ayrımcılıktır bu soruyu sormak.

Cüneyt Özdemir: Medyada çok konuşuluyor bu konu ama.

Sezgin Tanrıkulu: Ben sizin şahsınız için söylemiyorum sadece. Medyanın konuyu ifade etme biçiminde bir ayrımcılık var. "CHP'nin Diyarbakır'lı İstanbul adayı" gibi ifadeler kullanılıyor mesela. Ama Binali Yıldırım için "Erzincan'lı aday" denmiyor. Burada şöyle bir algı var: "Sezgin Tanrıkulu Kürt'tür. Diyarbakır'da avukatlık yapmıştır. Türkiye'nin sorunlarıyla ilgilenemez."

Cüneyt Özdemir: Benim öyle bir amacım yok kesinlikle. Kürt olduğunuz için bu soruyu sormadım. Bence bu soruyla şu kastediliyor: CHP Diyarbakır'da kendine güvenmiyor. Ama Sezgin Tanrıkulu'na çok değer verdiği ve meclise taşımak istediği için garanti olan bir yerden aday gösteriyor.

Sezgin Tanrıkulu: Ben seçim döneminde ilk defa sizin programınıza çıkıyorum zaten. Ama bir çok defa bu soruyla karşılaştım.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.