ÖZDENÖREN'İ OKUYORLAR

ÖZDENÖREN'İ OKUYORLAR

Şehrengiz dergisinin mail grubu yoluyla sürdürdüğü Yazar Okumaları çok önemli bir isimle devam ediyor..

Yazar okumalarının ikincisi

Türk hikayeciliğinin müthiş isimlerinden, yüzünden tebessümü hiç eksik olmayan, nedense ona karşı hep bir "Size amca diyebilir miyiiim??" yakınlığı duyduğumuz, Cahit Zarifoğlu'yla ilgili anılarını da tebessümle dinlediğimiz, köşe yazılarını severek okuduğumuz ve kitaplarını da severek okuyacağımız, usta yazar, öykücülüğümüzün zirvedeki tek ismi Rasim Özdenören ile yazar okumaları yolculuğuna devam edecekler. Ufuk açıcı olması  duası ile... 

Daha önce Nuri Pakdil’i okumuştuk

Şehrengiz Dergisi’nin “Yazar Okumaları” adı altında ve mail grubu yoluyla yürüttüğü Nuri Pakdil okuması sona erince, grup ikinci yazar olarak Rasim Özdenören’i tercih etti. Bir önceki okuma faaliyetine göre daha etkili bir okuma olsun diye, yazarın kendisi ile de, internet üzerinden yazışıldı ve hangi eserlerin nasıl okunması gerektiği hakkında bir fikre varıldı.

Rasim Özdenören’in eserleri arasından seçilen on yedi kitap, sayfa sayısı ve içeriğinin ağırlığı dikkate alınarak, günlere bölündü. Bu gruba katılmak isteyen veya en azından haberdar olmak isteyenlerin, r.ozdenorenoku@hotmail.com adresine mail atmaları yeterli. Kitap listesini ve nereden temin edebileceğinizi de yine bu adresten öğrenebilirsiniz.

Okumalar yeni yazılara teşvik olacak

Okumalar bitince kitaplar veya yazar hakkında değerlendirme yazısı kaleme alanlardan bazılarının yazıları Şehrengiz Dergisi’nin yeni sayısında yayımlanacakmış. Okumalar süresince de sıradaki eser hakkında mail grubu üzerinden fikir alışverişleri devam edecek. Okumalar bittiği zaman konu ile ilgili çalışmalar (konferans, söyleşi vb.) devam ettirilerek grup üzerinden duyuru yapılacakmış. Rasim Özdenören kitaplarını okumaya 12 Nisan Pazartesi günü başlıyorlar.

Unutmamalı ki tek başına yaptığınız okumalar bizi zorlayan bir unsur olmadığı için, beraber yapılan okumalar kadar faydalı olamayabiliyor, bunu herhangi bir okuma grubuna katılan görmüştür.

Birbirimizi dürtersek epey yol kat etmiş olacağız dostlar.

 dunyabizim.com

Etiketler :