Özel: Görevimden gururla ayrılıyorum

Özel: Görevimden gururla ayrılıyorum

Genelkurmay Başkan Vekili Necdet Özel: Jandarma Genel Komutanlığı görevimden huzurla, gururla ayrılıyorum

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkan Vekilliğine atanan Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanlığı'na veda mesajı yayınladı.

Özel'in veda mesajı şöyle:

''Jandarma Genel Komutanlığının değerli mensupları, kahraman ve fedakâr silâh arkadaşlarım, Büyük bir heyecan ve onurla yerine getirdiğim Jandarma Genel Komutanlığı görevimden, 30 Temmuz 2011 tarihinden itibaren ayrılmış bulunuyorum.

BÜYÜK BİR CESARET VE ÖZVERİYLE HİZMET ETTİK

Görev sürem boyunca, 172 yıldır ülkesine ve milletine sadakatla hizmet eden, milletinin engin güven ve sevgisine mazhar olmuş Jandarma Genel Komutanlığına emir komuta etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadım. Aynı zamanda, teşkilâtımızın fedakâr ve kahraman mensuplarının, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini ve silâh arkadaşlığı ruhuyla güzel yurdumuzun her köşesinde büyük bir cesaret ve özveriyle hizmet ettiğini müşahede ettim. Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından biri ve Türk Silâhlı Kuvvetlerinin vazgeçilmez bir parçası olma özelliğine sahip bulunan Jandarma Genel Komutanlığımız, hem kanunlarla sorumluluğuna verilen vatan topraklarında emniyet ve âsâyişin eksiksiz sağlanmasında, hem de uluslararası görevlerde üstün bir başarı çizgisi yakalamıştır"

DAHA DA İLERİYE TAŞIMANIN HEYECANI İÇERİSİNDEDİR

"Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle 'Yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu' olan Jandarmamız, ulaşmış olduğu hizmet kalitesini, cumhuriyetin değerlerine gönülden bağlı, iyi eğitimli, üstün nitelikli personeli ve modern silâh, araç ve donanımı ile, daha da ileriye taşımanın heyecanı içerisindedir. İnsan merkezli, çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda, en saygın, en güvenilir, en kaliteli hizmet üreten bir kolluk kuvveti olmayı vizyon edinen Jandarma Teşkilâtımızın, milletinin kendisine olan güven ve sevgisinden ve 172 yıllık kurumsal hafızasından aldığı güçle, millî hasletlerinden ve cesaretinden aldığı maharetle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye Cumhuriyetinin çok önemli bir gücü ve teminatı olmaya devam edeceğine olan inancım tamdı"

HUZURLA, GURURLA VE YARINA GÜVEN DUYARAK AYRILIYORUM

"Bu vesileyle, görev sürem boyunca kahramanlığını ve fedakârlığını yakından müşahede ettiğim teşkilâtımız mensubu general, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sivil memur, işçi, erbaş ve erlerimize disiplinli, özverili, kararlı ve inançlı çalışmalarından dolayı tek tek teşekkür ediyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkesi ve milleti için yürüttükleri hizmet yarışını aynı inanç ve kararlılıkla sürdüreceklerine olan samimî inancımı ifade etmek istiyorum. Komuta etmekten büyük gurur duyduğum, tarihi şan, şeref ve başarılarla dolu Jandarma Genel Komutanlığı görevinden huzurla, gururla ve yarına güven duyarak ayrılıyorum. Bugünden sonra da mensubunuz olmakla gurur duyacak, başarılarınızla sevinecek, daima iyi haberlerinizi bekleyeceğim. Bu duygularla sizlere veda ederken, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anar, milletimizin huzur ve güvenliği için yurdumuzun her köşesinde büyük fedakârlıklarla canı pahasına görev yapan bütün Jandarma personeline ve değerli ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.