Özel Hastanelere Sezaryen Cezası Geliyor

Özel Hastanelere Sezaryen Cezası Geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ gereksiz yere sezaryen oranlarını yükseltmiş olan özel hastanelere yaptırım geleceğini söyledi.

Bakan Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın 'Kürtaj cinayettir' sözüyle tartışılmaya başlanan sezaryenle ilgili konuştu. Bakan Akdağ, “Çok yüksek oranlarında olan özel hastanelerin gerekirse belli bir süreç sonunda doğum yaptırma ruhsatlarını ellerinden alacağız ”dedi.

Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunumuyla ekrana gelen Basın Kulisi programına konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akdağ, kürtaj ve sezaryene ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine sezaryen oranı yüksek olan özel hastanelerin incelemeye alınacağını gerekirse doğum yaptırma ruhsatlarının ellerinden alınacağını söyledi.

YAŞAM HAKKINI ÖNEMSİYORUZ
Kürtaj konusuna “kadının seçim hakkı” ve “bebeğin yaşam hakkı” gibi yaklaşımlar olduğunu belirten Akdağ, “Biz bulunduğumuz nokta itibarıyla bebeğin yaşam hakkını çok önemsiyoruz” dedi.

KÜRTAJ KISIR BIRAKABİLİR
Türkiye'de herkesin bir aile hekimi olduğunu, planlamayla ilgili yöntemlerin ücretsiz olarak vatandaşa sunulduğunu vurgulayan Akdağ, sürdürülen tartışmalar sonucunda insanların “Kürtaj bir planlama yöntemi değilmiş, o zaman biz normal planlama yöntemlerine başvuralım” diyeceklerini dile getirdi. Akdağ, “Yarın kürtajla ilgili kısıtlamalar getirdiğimizde de bu o zaman çok büyük bir problem oluşturmayacak” diye konuştu.

Hekim olarak kürtajın kadın sağlığı açısından taşıdığı riskleri de anlatan Akdağ, kürtaj sırasında ani komplikasyonlar gelişebildiğini, ağır kanama ya da yırtılmalar yaşanabildiğini, sonrasında kadının kısır kalması gibi sorunlarla karşı karşıya kalınabildiğini kaydetti.

SEZARYEN BİR AMELİYATTIR
'Sezaryen bir ameliyattır ' diyen Bakan Akdağ , sezaryenin anne ve bebeğin hayati tehlikesinin olduğunu söyleyerek 'Bunun dışında asla sezaryene tevessül edilmemelidir. Hem anne sağlığı, hem de bebek sağlığı açısından normal doğum sağlıklı bir yöntemdir. ' dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI
Bakan Akdağ, vatandaşa sezaryen önerildiği takdirde vatandaşın rızasının alındığını ve bilgilendirme rıza formu olduğunu ifade ederek 'Vatandaşlarımız bu formu okusunlar ve sezaryenin hangi risklerin olduğunu görsünler. İhtiyaç yoksa kesinlikle sezaryene gidilmemeli ' dedi.

YENİ ÖNLEMLER KAPIDA
Sezaryen oranı yüksek olan hekimleri normal doğum eğitimlerine alacaklarını kaydeden Akdağ, sezaryen yaptırma oranı yüksek olan oranlar hastaneler içinde yeni önlemlerin alınacağını belirtti. Bakan Akdağ yüksek sezaryen oranı bulunan olan özel hastaneler için alacakları yaptırımı ise şu sözlerle açıkladı 'Çok yüksek sezaryen oranı olan özel hastaneleri gerekirse belli bir süreç sonunda doğum yaptırma ruhsatlarını ellerinden alacağız. Bu bir kamu hastane idari soruşturmasıyla yöneticiler hakkında gerekeni yapacağız '

BEYAZ GAZETE
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.