Özgür-Der Davasında Sevindiren Karar

Özgür-Der Davasında Sevindiren Karar

Özgür-Der hakkında açılan kapatma davası reddedildi. İnanması zor ama dava başörtüsü bildirisinden dolayı açılmıştı.

Bugün Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Özgür-Der hakkında açılan kapatma davası reddedildi. Özgür-Der mensupları karar hakkında adliye önünde bir basın açıklaması yaptılar.

"Resmi Törenleri Boykot Çağrısı" nedeniyle yargılanan Özgür-Der hakkındaki kapatma davası reddedildi. Böylelikle resmi ideoloji dayatmasına ve tabularına karşı çıktığı için yargılanan Özgür-Der kapatılmadı.

Konuyla ilgili Fatih Adliyesi önünde mahkeme sonrasında bir basın açıklaması yapıldı. Davada Özgür-Der'i savunan avukatlar adına Av. Necati Ceylan, böyle bir davanın açılmasını eleştirdi. Başörtülülerin maruz kaldığı ayrımcılık hakkında yayınlanan bir basın bildirisinin bir derneği kapatma gerekçesi yapmaktaki hukuksuzluğa dikkat çeken Ceylan, kapatma kararının çıkmamasını da olumlu karşıladıklarını belirtti.

Ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bu davaya hukuki anlamda destek veren avukatlara, Özgür-Der'le dayanışma içerisine giren vakıf-derneklere, kapatma istemine karşı slogan atıp pankart taşıyanlara ve davayı izleyen basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında özgür düşünce adına olumlu bir karar verildiğini belirtti

Etiketler :