Özgürlüğe direnen üniversite

Özgürlüğe direnen üniversite

YÖK’ün yazısına rağmen Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde başörtülü öğrencilere ‘başınızı açın’ baskı yapıldığı ortaya çıktı.

YÖK’ün yazısına rağmen Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde başörtülü öğrencilere ‘başınızı açın’ baskı yapıldığı ortaya çıktı. Başörtülü öğrenciler için tutanak tutulurken, baskıya Cumhuriyetin kuruluşu da alet edildi.

Melahat Kılıçarslan'ın haberi

Üniversitelere türbanlı girilmesinin serbest bırakılmasının ardından Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’nda başörtülü olarak derse giren öğrencilere “başını açın” baskısı yapılarak haklarında tutanak tutuldu.

Bir hafta boyunca derslere türbanlı girdiklerini fakat Okul Müdürleri Gülten Kaptan’nın derslere türbanlı olarak girilmesini istemediğini belirten mağdur öğrenciler, kendilerinin hiç uyarılmadan, “Burası laik bir cumhuriyet ülkesi. Bu şekilde sınıfa giremezsiniz. Bu ülke bu kadar kolay kurulmadı. Çok kan döküldü” denilerek tutanak tutulduğunu söyledi.

Mağdur öğrencilerden A.Ş., şunları anlattı: “Ben dersteyken okul müdürü ve iki güvenlik görevlisi geldi. Direkt sınıfa baktılar ve bize doğru yöneldiler. Hiç uyarmadan ‘Burası laik bir cumhuriyet ülkesi. Bu şekilde sınıfa giremezsiniz. Bu giyinmeniz laik devlet anlayışına uygun değil’ dedi ve hocaya dönüp bu öğrenci hakkında tutanak tutun’ dedi.

Ben kapıdan daha çıkmadan, ‘Bu ülke bu kadar kolay kurulmadı. Çok kan döküldü’ diyerek sınıftan çıktı.  Kantinde ve koridorda her yerde güvenlik vardı. Sürekli bizi izliyorlar.”

Okulu Müdürü Kaptan ise iddiaları doğrulayarak “Sınıflara girdim ve YÖK başkanının talimatını söyledim. Zaten o öğrenciler okulda sürekli rahatsızlık veriyorlar. Ülkemizin kolay kazanılmadığını söylemekte de zarar görmüyorum. Bu ülke ucuz elde edilmedi. Bunları öğrencilerimize öğretmek de bizim görevimiz”dedi.

ARTIK BÖYLE SORUN OLMAYACAK


CBÜ Rektörü Mehmet Pakdemirli ise başörtüsü ile ilgili kişisel sorun olduğunu, konu ile ilgili gereken kişi ile görüşerek sorunun çözüldüğünü ve bundan sonra üniversitelerinde böyle bir sorunun yaşanmayacağını söyledi.  

Star gazetesi

Etiketler :