Özgürlük Konvoyu Ürdün'de engeli aştı

Özgürlük Konvoyu Ürdün'de engeli aştı

İngiltere'den yola çıkan konvoy Ürdün'de engellendi ancak sorun aşıldı

Filistin Konvoyu, sorunsuz şekilde ulaştığı Ürdün'de polis müdahalesi ile karşılaştı.Ürdün polisi, Gazze'ye giden Filistin'e Özgürlük Konvoyu'nu başkent Amman'ın içerisine almak istemedi.

Polis konvoy araçlarını iki parçaya ayırarak şehrin dışından kalacakları yere götürmek istedi. Polisin trafiği gerekçe göstererek Filistin konvoyunu engelleme girişimi üzerine konvoy ekibi protesto etme kararı aldı. Bütün araçların kontakları kapatıldı. Bir anda şehrin bütün trafiği durdu.

Krizin büyümemesi için askeri ve siyasi yetkililer devreye girerek konvoyun temsil heyetini ikna etmeye çalıştılar. İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile görüşen yetkililer, uzun görüşmelerden sonra konvoy heyetini 10'arlı gruplar halinde şehre almaya karar verdiler.

Konvoy heyetinin şehrin içerisine alınmak istenmemesi Ürdünlü vatandaşların da tepkisine sebep oldu. Yollara dökülerek konvoy araçlarını bulunduğu alana gelen Ürdünlüler, konvoy ekibine destek oldular.

Ürdün polisinin konvoyu engelleme girişimi sebebiyle biranda büyüyen kriz, konvoy araçlarının şehre alınmasıyla çözüldü. Ürdünlü yetkililer, konvoy ekibinden özür dilediler

Etiketler :