Özkök Paşa Balyozcuların Hedefinde

Özkök Paşa Balyozcuların Hedefinde

Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ifadesinin alınmasını istedi.

Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ifadesinin alınmasını istedi.

Avukatlar ayrıca, 2001-2003 tarihleri arasında darbe hazırlığı yapılıp yapılmadığı yönünde MİT'e ihbar gelip gelmediğinin sorulmasını da talep etti.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları Celal Ülgen, Hüseyin Ersöz ve Serkan Günel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 sayfalık bir dilekçe verdi. Soruşturma sürecinde maddi gerçeğin ortaya çıkması için bilirkişi incelemesi dahil olmak üzere birçok talepte bulunduklarını ifade eden avukatlar, bunların yanı sıra kamuoyunun aydınlanması için bir takım değerlendirmeler yaptıklarını da anlattı. Dilekçede, 5 Nisan 2010 tarihli yazılı değerlendirmede, 'gizli' gizlilik dercesine sahip yasal seminer çalışmasına ilişkin dokümanların 1. Ordu Karargahı'ndan nasıl çıkarılmış olabileceğinin sorgulandığı hatırlatıldı.

Bu konunun kamuoyunu uzun süne meşgul ettiğini belirten avukatlar, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün konuyla ilgili çeşitli gazetelere röportajlar verdiğini hatırlattı. Özkök'ün yapmış olduğu değerlendirmeler göz önüne alındığında bu konuda ifadesine başvurulmasının soruşturma sürecine katkı sağlayacağını savunan avukatlar, "Esasen bir isteme gerek kalmadan basına yansıyan biçimiyle dahi savcıların bu konu üzerine gitmesi ve eski Genelkurmay Başkanının ifadesini alması gerekmekteydi." dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ifadesine başvurulup başvurulmadığı konusunda bilgilendirilmelerini talep eden avukatlar, ifadesine başvurulmamış ise maddi gerçeğin ortaya çıkması için yararlı olacağı gerekçesiyle Özkök'ün ifadesine başvurulmasını istedi.

Avukatlar dilekçede, 2001-2003 tarihleri arasında bir darbe planı yapılıp yapılmadığı hususunda MİT'e yapılmış bir ihbar olup olmadığının, ihbar var ise bir çalışma yapılıp yapılmadığının, konunun Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na iletilip iletilmediğinin sorulmasını talep etti.

Dilekçede, Genelkurmay Başkanlığına, 5-7 Mart 2003 tarihlerinde düzenlenen seminer notlarının 1. Ordu Karargahı arşivinden hangi tarihlerde incelenmek üzere çıkarıldığının ve hangi tarihte evrakların yerine konduğunun sorulmasını istendi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Ergenekon soruşturması kapsamında bilgisine başvurulmuştu.

Etiketler :