Özkök'ten patronunu kurtaracak şartlı istifa

Özkök'ten patronunu kurtaracak şartlı istifa

Hürriyet'in eski fakat muktedir Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, canlı yayında tartışmalara neden olan iddia üzerine Aydın Doğan'a köşesinden istifasını verdi. Ama bir şartı vardı.

CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'de Can Ataklı'nın gündeme getirdiği iddia üzerine canlı yayına bağlanAydın Doğan, Özkök'e "Eğer doğruysa şerefsizdir ve ahlaksızdır" dedi. Ertuğrul Özkök durumdan vazife çıkardı ve patroruna şartlı istifasını sundu.
 
Ataklı, 28 Şubat sürecinde Özkök'ün Zafer Mutlu'yu arayarak dönemin Turizm Bakanı'nın elinde dosyasının olduğunu belirttiğini ve bunun üzerine istifa ettirildiğini iddia etti. Bu iddialar karşısında ateş püsküren Aydın Doğan, canlı yayına bağlandı ve Özkök veMutlu'ya "Eğer doğruysa dünyanın en şerefsiz ve ahlaksız insanıdır" dedi.
 
Bu sözler üzerine Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde Aydın Doğan'a hitaben bir yazı yazdı. Ve yazısındaAydın Doğan'a açık tarihli bir istifa dilekçesi sundu.
 
Ertuğrul Özkök'ün bugünkü Hürriyet'teki yazısı...
 
Sayın Aydın Doğan
AYDIN BEY, bu yazı, 18 yıllık patronuma dilekçemdir.
 
Dün gece bir televizyon kanalında, bana atılan bir iftiraya cevap vermek üzere bu televizyon kanalına bağlanmışsınız. Size her zamanki saygımla bir kez daha teşekkür ediyorum. Orada böyle bir olayın olmadığını söylemişsiniz.
 
Bu arada da "Ertuğrul Özkök böyle bir şey yapmışsa şerefsizdir" demişsiniz.
 
Çok haklısınız. Doğru şerefsizdir.
 
İSTİFA MEKTUBUMU SUNUYORUM
 
Şimdi hayatımın en önemli yıllarını verdiğim Hürriyet'e ve size karşı olan sevgim ve saygım nedeniyle açık tarihli bir istifa mektubu sunuyorum.
 
Benim elimde eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'le ilgili bir yolsuzluk dosyası yoktu. Olsaydı derhal yayınlardım. Bahattin Yücel'e böyle bir şeyi söylemedim. Zafer Mutlu ile aramda böyle bir konuşma geçmedi. Ama Bahattin Yücel "Evet Ertuğrul Özkök bana böyle bir şey söyledi" derse, bu istifa mektubumu o an yürürlüğe koyunuz.
 
Bunun karşılığında 25 yıldır çalıştığım Hürriyet gazetesinden tek kuruş hak talep etmeyeceğim. Ve gazeteciliği hayatımın sonuna kadar bırakacağım.
 
Saygılarımla.
Ertuğrul Özkök
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.