Özkök'ü nasıl emekli etmek istediler? Video

Özkök'ü nasıl emekli etmek istediler? Video

Ecevit'e Kıvrıkoğlu'nun görev süresinin bir yıl daha uzatılması teklifi getirildi. Eğer bu kabul edilmiş olsaydı Özkök, emekli edilecekti. Son anda bu kardan vazgeçildi ama...

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Ecevit'e Kıvrıkoğlu'nun görev süresinin bir yıl daha uzatılması teklifi getirildi. Eğer bu kabul edilmiş olsaydı Özkök, emekli edilecekti. Son anda bu kardan vazgeçildi ama Kara Kuvvetleri Komutanı olacak olan Edip Başer emekli edildi. Böylelikle Aytaç Yalman'ın önü açılarak Hilmi Özkök yalnızlaştırılmış oldu.

TRT1 ekranlarında Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Fehmi Koru, Milliyet Gazetesi Yazarı Derya Sazak, Star Gazetesi Yazarı Prof.  Mustafa Erdoğan ve  Prof. Fuat Keyman’ın sunduğu Politik Açılım programında TSK’nin içinde bulunduğu darbe iddiaları konuşuldu. Bu tartışmalar yaşanırken  konu Eski Genelkurmay Başkanı olan Org. Hilmi Özkök’e geldi.

Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, Orgeneral Hilmi Özkök’le ilgili hala kafasının karıştığı bir nokta olduğunu söyleyerek  ‘Özkök’ün orada olması belki bazı girişimleri enegellemiş olabilir. Ama neden Hilmi Özkök bu kimseleri tasviye etmek için hükümetle anlaşmadı veya başka çalışmalar yapmadı. Niye bu süreci yargıya intikal ettirmedi’ diye sordu. Bu sözler üzerine Fehmi Koru araya girerek bir hatırlatma yapması gerektiğini belirtti ve Orgeneral Hilmi Özkök’ün nasıl Genelkurmay Başkanı olduğunu anlattı.

EDİP BAŞER EMEKLİ EDİLDİ, ÖZKÖK YALNIZ BIRAKILDI

Fehmi Koru, dönemin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Bülent Ecevit arasında yaşanan süreçteki zorlu gelişmeleri şöyle aktardı: “Aslında dönemin hükümeti bir ara Kıvrıkoğlu’nun görevinin bir yıl uzatmayı düşündü. Eğer bir yıl uzatmış olsaydı Hilmi Özkök emekli olacaktı. Ama rahmetli Ecevit son anda sanırım bazı bilgiler aldı ve bundan vazgeçti. O arada yine bir şey daha oldu. Ecevit’in katıldığı bir YAŞ toplantısında Kara Kuvvetleri Komutanı olacak Edip Başer’in emekli olması sağlanarak Aytaç Yalman’ın yolu açıldı. Ve bu tabloda Özkök yalnız kaldı."

GENELKURMAY BAŞKANLARI BAŞBAKANA BAĞLIDIR

Prof. Dr. Erdoğan, Koru'nun bu sözleri üzerine neden o soruyu sorduğunu şu cümlelerle açıkladı: "Gerek Özkök, gerekse şimdiki Genel Kurmay Başkanı söylendidiği gibi ise Anayasa'nın emirleri çok açık. Anayasa sunu söylüyor; Genelkurmay Başkanları, grev ve yetkilerini kullanmaları yönünden Başbakan'a karşı sorumludur. Sorumluluk nedir? Emriniz altındaki yapıp ettiklerinizin hesabı size sorulur. Eğer bunların hesabını veremezseniz gidersiniz. Öbürleri gibi olmaması tabii çok önemlidir. Ama bu çok da böyle demokrasi için hizmet etti ve yapılması gerekenin fazlasını yaptı gelmiyor bana."

Moralhaber.Net

Etiketler :