Öztürk'e göre tüm namazlar sakat

Öztürk'e göre tüm namazlar sakat

Bir süredir özel hayatıyla gündemde olan hoca yine dini konularda konuşmaya başladı ama bu kez herkesin namazını sakatladı.

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk söyledikleriyle hem Marduk efsanesini doğruladı, hem de imamları çok kızdıracak açıklamalar yaptı. "Namaz kıldırmak için para alan insanların kıldırdığı namaz geçersiz" dedi.

MARDUK EFSANESİ NEDİR? MARDUK'A GÖRE KIYAMETİN KOPACAĞI TARİH!..
Habertürk televizyonunda yayınlanan Gündem Özel programının konusu "Kıyamet Alametleri"ydi... Programın konuklarından biri de İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'tü. Öztürk programa e-maille gelen bir soruyu yanıtlarken Marduk efsanesini de doğrulamış oldu.

KUR'AN'IN DEDİĞİYLE TIPA TIP AYNI

Soru şöyleydi; "Efsaneye göre 2012'de Marduk dünyaya çarpacak. Bu felaket yaşandıktan sonra yeni bir boyut açılacak. İyi olanlar yeni boyuta geçebilecek, kötü olanlar yeni boyuta geçemeyip dünyada kalacak. Cehennemin bu dünyada yaratılacağı savı ile Marduk efsanesinin bu öğesi arasında bir bağlantı kurmak mümkün müdür?"

Öztürk soruyu "Kuran'ın dediğiyle tıpa tıp aynı" diye cevapladı. Ancak Marduk efsanesiyle ilgili konuşmadığının da altını çizdi. "Ben o efsaneyi bilmiyorum, ben ancak kendi alanımda konuşabilirim. Ama Kuran'ın kullandığı tabir bu. Ayet aynen şudur: 'O gün yeryüzü bir başka yeryüzüne dönüştürülülecek' Yani ne olacaksa burda olacak. Bunu gözardı etmememiz lazım" dedi.

NAMAZ KILDIRMAK İÇİN PARA ALAN ADAMIN KILDIRDIĞI NAMAZ GEÇERLİ DEĞİL

Yaşar Nuri Hoca konuyu buradan günümüze bağladı ve konuşmasına şöyle devam etti.

"Çünkü bunu gözardı edince insanoğlu yerküreyi sakat ve günahın dışladığı günah ve sevap anlayışıyla yeşilliği tahrip ederek cami yapıyor oraya... İslamın zaten namaz için mekan anlayışı yok. Mabed anlayışı yok islamın. Bütün yeryüzü mabeddir. Nerede namaz kılarsan orası mabeddir. Kıldığınız zaman orası mescittir, bittiğiniz zaman ibadetiniz orası neyse yine odur. Toplantı yeridir, işyeridir... Yeşili tahrip ederek oraya bir bina dikiyorsunuz, sonra oraya parayla, namaz kıldırmak için memur ettiğiniz bir adam koyuyorsunuz. Parayla namaz kıldıran adamın kıldırdığı namaz geçerli değil, onu da saklıyorsunuz milletten... Sonra diyorsunuz ki burası Allah'ın evi... Vallahi yalan, Allah'ın evi o yeşillikti...

BİZE ÖĞRETİLEN GÜNAH VE SEVAP KAVRAMLARI YANLIŞ

Şu İstanbul'un yaratıcısının elinden çıktığı halini düşünün... Şimdi bakar mısınız İstanbul'a? Kim yaptı bunu? İstanbul'da 150 metrede bir cami var. Caminin arkasında olması gereken Kurani ruh 'İstanbul'u bu hale getirmeye müslümanlık' dedirtir mi? Biz günah kavramımızı Kuran'a göre yeniden tanımlayacağız. Bize öğretilen yanlıştır. Sevap kavramını yeniden Kuran'a gidip yeniden tanımlayacağız. Bize öğretilen yanlıştır. Evreni, dünyayı, cenneti, cehennemi, ibadeti, mabeti bunları yeniden düzenlememiz lazım. Tümü kuran'ın verilerine aykırıdır ve bize dayatılmıştır...


Etiketler :