Öztürk'ün tahliye talebine ret

Öztürk'ün tahliye talebine ret

Ergenekon soruşturması kapsamında, "Terör örgütü üyesi olmak ve devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek" suçlamasıyla tutuklanan Avukat Serdar Öztürk'ün serbest bırakılması için yapılan itiraz reddedildi.

Ergenekon tutuklusu Levent Göktaş'ın avukatı Serdar Öztürk'ün avukatları, tutuklama kararını veren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak tahliyesini talep etmişlerdi. Dilekçede, Öztürk'ün meslek hayatı boyunca Genelkurmay Karargahı'nda görev almadığı, tutuklanmasına ise iş yerinde yapılan aramada ele geçen 300 adet mermi ve yüksek gizlilik dereceli evrakların gerekçe gösterildiği vurgulanmıştı. Tutuklamanın hukuka aykırı olduğunu ileri süren avukatlar, Öztürk'ün kaçma şüphesinin bulunmaması, aleyhinde sunulan delillerin sıhhatinin tartışmaya açık olması, tutuklama nedeni olarak öne sürülen sebeplerin hepsinin mesleki faaliyet kapsamında açıklanabilir olması ve sağlık durumunun tutuklu kalmaya dayanabilecek kadar iyi olmaması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması istenmişti.

Serdar Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz tarafından yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, talebi reddetti.

Etiketler :