Özürlülere köpek muamelesi

Özürlülere köpek muamelesi

PEKİN- Çin'deki özürlü köle işçilere köpek muamelesi.

Çin devlet medyasına göre, 8'i akıl sorunu olan toplam 11 işçi Çin'in kuzeybatısındaki Şincan bölgesinde bulunan inşaat malzemeleri üreten bir fabrikaya satıldı.

Global Times gazetesinin haberinde, Şincan bölgesinin Tuokexun kasabasındaki Jiaersi Green Construction Material Chemical Factory'e satılan söz konusu işçilerin bedava çalıştırıldığı ve işçileri satan Sichuan eyaletinden Zeng Lingquan yakalandığı ifade edildi.

Tang ismindeki bir yetkili, ilgili makamların söz konusu işçileri kurtarmak için yolda olduklarını bildirdi. Yetkililer, işçilerin fabrikada hapsedilmiş durumda olduğunu, çok kötü şartlarda yaşadıklarını ve en az 3 yıldır zahmet çektiklerini söyledi.

Devlet medyası, yetkililere dayanarak verdiği haberinde, işçilere hiçbir koruyucu donamım verilmediği ve fabrika müdürlerinin köpeklerine verilen yemeklerin aynısının işçilere verildiğini duyurdu. Bununla birlikte, haberde, fabrika yetkililerinden herhangi birisinin tutuklanıp tutuklanmadığına yönelik bir bilgi yer almadı.

Fabrika, Zeng'ın, Qu ilçesinde dilenci kabul etme ajansı bulduğunu iddia ederken, söz konusu ajansın adı geçen kasabada kayıtlı olmadığı kaydedildi. Fabrika için telefon listesi olmadığı ve Tuokexun kasabasındaki hükümetin telefonların cevap vermediği belirtildi.

Çin'de daha önce de ruhsal sorunları olan kişilerin suistimal edilerek, işçi olarak çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı. Polis, Mayıs 2009'da ülkenin Anhui eyaletinde 10 kişiyi, 30'dan fazla insanı köle olarak bir kiremit fabrikasında çalıştırmaktan tutuklamıştı.

Tuğla fırınında çalışan çoğu özürlü olmak üzere yüzlerce köle işçi, ülkenin kuzeyinde 2007'de özgürlüğüne kavuşturulmuştu.

CİHAN
 

Etiketler :