Padişah türbelerine ilgi arttı

Padişah türbelerine ilgi arttı

Ayasofya Müzesi'nde bulunan Osmanlı padişahları ve şehzadelerinin bulunduğu türbelere geçtiğimiz yıldan bu yana büyük ilgi oluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık ile İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 2006-2007 yıllarında başlatılan restorasyon ve onarım çalışmaları ile ziyarete açılan Ayosofya Müzesi-Padişah ve Şehzade Türbeleri'ne yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gösterildiği belirtildi.

Ayasofya'nın en önemli ek binalarından olan Vaftizhane'de yürütülen restorasyon ve onarım çalışmalarının geçtiğimiz ay içerisinde tamamlandığı işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Fetihten sonra kandil yağları deposu olarak kullanılan ve 1639 yılında Sultan 1. Mustafa'nın ölümüyle türbeye çevrilen bina geçtiğimiz şubat ayında ziyarete açıldı. Sultan 1. Mustafa, Sultan İbrahim, 1. Ahmet'in kızları, 4. Murat'ın kızı ve 2. Ahmet'in şehzadelerinin yattığı Vaftizhane'de toplam 19 sanduka yer alıyor.''

Ayasofya müzesinde yer alan tarihimizin önemli emanetleri arasındaki Osmanlı padişahları ve şehzadelerine ait türbelerin restorasyon ve onarım çalışmalarına 1979 yılında başlandığı belirtilen açıklamada, padişah türbelerinin restorasyon ve onarıma yönelik çalışmalarının 2006-2007 yılları arasında yeniden başlatıldığı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yakın ilgisi ve aktarılan yeni kaynaklarla 2008 yılında restorasyon ve onarım çalışmalarının hız kazandığı kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.