Pakistan için 20 milyon TL zekat toplandı

Pakistan için 20 milyon TL zekat toplandı

Pakistan için 20 milyon TL tutarında zekat ve fitre toplandı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Pakistan için toplanan 20 milyon TL tutarındaki zekat ve fitreler, iki hafta içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, sel felaketinden etkilenen Pakistan için Türkiye Diyanet Vakfı'nca toplanan zekat ve fitrelerin dini vecibelere uygun olarak dağıtılmasına yönelik protokolü imzaladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, imza töreninde yaptığı yaptığı konuşmada, vatandaşların Pakistan'a karşı kayıtsız kalmadığına dikkat çekerek, "Milletimizin şefkat ve merhamet duygularının zenginliğini göstermesi açısından umut verici bir gelişme." dedi. Toplanan yardımların, milletin kurumlara emaneti olduğunun altını çizen Görmez, "Bu emaneti hakkı ile yerine teslim etmek tüm yöneticilerin birinci ödevi. Yapılan iş hayır işi olduğu için bu konuda İslam'ın koyduğu ilkeleri de göz ardı etmemeliyiz." diye konuştu.

Zekatın dağıtılması ile diğer yardımların dağıtılması arasında fark bulunduğunu dile getiren Görmez, "Mutlaka temel ihtiyaç maddeleri olarak verilmeli. Mesela, zekatları binalar yapılsın diye teslim edemiyorsunuz." dedi. Bu nedenle Pakistan'a yardım kampanyasında, zekatların diğer yardımlardan ayrıldığının altını çizen Görmez, "Bunları, dini hassasiyetler ile Pakistan'daki kardeşlerimize göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Görmez bir soru üzerine, Türkiye Diyanet Vakfı'nda zekat için ayrı bir hesap açıldığını hatırlatarak, toplam miktarın 20 milyon TL olduğunu söyledi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali konuşmasında Pakistan'a yardım kampanyasında, bağışların yarısının Diyanet tarafından toplandığını dile getirdi. Bu durumun aynı zamanda halk nezdinde bir itibar göstergesi olduğunu kaydeden Küçükali, zekatların da ruhuna uygun bir şekilde dağıtalacağını aktardı.

Küçükali, bir soru üzerine yardım malzemelerini taşıyacak TIR'ların, 10-15 gün içerisinde yola ıkacağını kaydetti.

 

Etiketler :