Pakistan'da Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Türk kadınının kıyafetleri defileyle tanıtıldı

Pakistan'da Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Türk kadınının kıyafetleri defileyle tanıtıldı

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Türk kadınının geleneksel kıyafetlerini tanıtan defile düzenlendi.

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Türk kadınının geleneksel kıyafetlerini tanıtan defile düzenlendi.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı'nın eşi Meryem Paçacı'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Osmanlı Defilesi'ne", Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani'nin eşi Şahista Jilani, yabancı misyon temsilcileri, ülkedeki Türk vatandaşları ile davetliler katıldı.

Tasarımcı Cemile Gül tarafından hazırlanan kıyafetler, nakışları, desenleri ve motifleriyle davetlilerin beğenisini topladı.

Defile öncesi AA muhabirine konuşan Gül, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Türk kadınının giydiği kıyafetleri Pakistan’da tanıtmak ve kardeşlik bağlarını sanatla güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.