Pakistan'daki TMV okullarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Pakistan'daki TMV okullarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Pakistan’daki Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.Pak-Türk...

İSLAMABAD (AA) - Pakistan’daki Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Pak-Türk Maarif Okullarının İslamabad’daki erkek kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, TMV Pakistan Direktörü Harun Küçükaladağlı, Pakistan'daki Türk kurum ve şirketlerinin temsilcileri, öğrenciler ve Pakistanlılar katıldı.

Etkinlik, Pak-Türk Maarif Okullarından bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim okuması ve iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Büyükelçi Paçacı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kuruluşunun üzerinden neredeyse bir asır geçtiğine işaret ederek, Pakistan halkıyla Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümünü kutlamaktan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Etkinlikte Pakistanlı TMV öğrencilerinin Türkçe şiirler okuması ve Türk halk oyunları gösterisi düzenlemesi büyük beğeni topladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.