Palme öldürülüşünün 25. yılında anıldı

Palme öldürülüşünün 25. yılında anıldı

İsveç'in eski başbakanlarından Olof Palme, öldürülüşünün 25. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Olof Palme'nın başkent Stockholm'de Sveavegen'deki Adolf Fredrik kilisesi bahçesinde bulunan mezarı başında düzenlenen törene Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Mona Sahlin, Parti Genel Sekreteri İbrahim Baylan ile diğer partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törenden sonra kısa bir açıklama yapan Sahlin, Palme'nın büyük bir politikacı olduğunu ve onunla İsveç'in de büyüdüğünü söyledi. Mardin'in küçük bir köyünden ailesi ile gelip İsveç'e yerleştiklerini hatırlatan Baylan da yaptığı açıklamada, Palme'nın ülkedeki göçmenleri ayrımcılığa karşı koruduğunu ve bundan dolayı kendisine teşekkür borçlu olduğunu kaydetti.

Bu arada, Olof Palme cinayetinin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen cinayetin hala aydınlatılmamış olduğunu hatırlatan Palme'nın eşi Lisbet Palme, İsveç radyosuna yaptığı açıklamada, cinayetin işlendiği tarihte eşinin yanında olduğunu kaydetti. Cinayeti işleyeni gördüğünü belirten Lisbet Palme, eşine ateş açan kişi olarak yakalan Christer Pettersson adlı zanlıyı teşhis ettiğini de hatırlattı. Palme, ancak mahkemenin aynı zanlıyı 3 ay sonra delil yetersizliğinden serbest bıraktığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :