Pamukkale de krizden etkilendi

Pamukkale de krizden etkilendi

UNESCO'nun ''Dünya Kültür Mirasları'' listesinde yer alan Pamukkale'yi ziyaret edenlerin sayısının küresel ekonomik kriz nedeniyle bu yılın ilk 4 ayında düştüğü bildirildi.

Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallio,Pamukkale'yi yılın ocak-nisan döneminde 252 bin 455 kişinin ziyaret ettiğini, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 298 bin 111 olduğunu söyledi. Ziyaretçi sayısında ilk 4 ayda, geçen yılın aynı dönemine oranla turist sayısında yaklaşık yüzde 30'luk düşüş olduğunu kaydeden Sallio, ancak bu ay itibariyle yerli ve yabancı turist sayısında yeniden artış gözlendiğini ifade etti.

Ekonomik krizin etkilerinin hissedildiğini dile getiren Sallio, şunları kaydetti:

''Kışın genelde Avrupa'nın yaşlı turistleri geliyordu. Küresel ekonomik krizden Avrupa da etkilendi. Yerli turist sayısında da bu nedenle düşüş gerçekleşti. Nisan ayının sonundan itibaren yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanmaya başlandı. Mayıs ayının 19 gününde, geçen yılın rakamlarını kısmen yakaladık. Yaz aylarında, geçen yılın rakamlarını geçeceğimizi düşünüyorum.''

Öte yandan, Pamukkale'ye yerli ve yabancı turist ziyaretleri devam ediyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Japonya, Mısır ve İsrail'den yabancı turistlerin yöreyi daha çok tercih ettiği gözleniyor.

Rusya'dan gelen Mortin Boston (29) ve Marya Qozinal (26), tatillerini geçirdikleri Türkiye'de Pamukkale'yi de ziyaret ederek, travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti'ni gezdiklerini ve buralara hayran kaldıklarını kaydetti.

-KLEOPATRA'YI GÜZELLEŞTİRDİĞİNE İNANILAN SU İLGİ ÇEKİYOR-

Kleopatra'nın yüzdüğü ve inanışa göre kendisini 20 yıl gençleştirdiği belirtilen antik havuza gelen yabancı turistler, havuzda yüzmenin yanı sıra tulumbadan su içerken, pet şişelere ''Kleopatra'nın suyunu'' koymayı da ihmal etmiyor.

Kleopatra'nın bu su ile güzelleştiğine ve genç kaldığına inanan özellikle Rus turistler, havuza girmenin ve suyunu içmenin yanı sıra bol bol da fotoğraf çektiriyor.

Etiketler :