Pamukoğlu'nun yalanı ortaya çıktı

Pamukoğlu'nun yalanı ortaya çıktı

Geçen hafta HaberTürk ve TV8 kanallarında partisi hakkında bilgiler veren HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun yalan söylediği anlaşıldı.

Geçen hafta HaberTürk ve TV8 kanallarında partisi hakkında bilgiler veren HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun yalan söylediği anlaşıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir dilekçeye verilen yazılı cevap, Pamukoğlu’nun yalan söylediğini belgeledi.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 1 Aralık Salı akşamı HaberTürk Kanalında TekeTek programına çıktı. Fatih Altaylı’nın partinin örgütlenme durumu hakkında sorduğu soruya cevap veren Pamukoğlu, 65 ile ve 295 ilçede örgütlendikleri bilgisini verdi.

2 Aralık Çarşamba akşamı ise TV8 kanalındaki Bunu Konuşalım adlı programda Candaş Tolga Işık’ın benzer sorularını cevaplayan Osman Pamukoğlu, 65 ile ve 295 ilçede örgütlendikleri bilgisini tekrarladı ve 36 bin üyeleri olduğunu söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu ise, bir vatandaşın 3 Aralık 2009 günü konu hakkında verdiği dilekçeyi, 7 Aralık günü cevapladı. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Yeniay tarafından yapılan açıklamada; “Hak ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) 53 il, 230 ilçe ve 117 beldede teşkilat kurduğu, Başsavcılığa ulaşmış herhangi bir üye bildiriminin olmadığı anlaşılmıştır” ifadeleri yer aldı.

KAMUOYU YANILTILIYOR
Hak ve Eşitlik Partisi’nin web sitesinde “Seçimlerde herkesi şaşırtacağız” başlığıyla yayınlanan bir haberde de; Genel Başkan Pamukoğlu’nun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, “partisinin Türkiye genelinde 64 il ve 275 ilçede örgütlenmesini tamamladığını” söylediği bilgisi yer alıyor.

Verilen bu bilgilerden sonra, Pamukoğlu’nun partisini güçlü göstermek üzere “psikolojik harp taktiklerinden” bir olan “ısrarlı tekrarla inandırma” yöntemine başvurduğu anlaşılıyor.

ESKİ GENEL SAYMANIN VERDİĞİ BİLGİLER FARKLI
Partiden son haftalarda istifa eden kurucu üyeler arasında dolaşan bilgilerin de, Pamukoğlu’nun verdiği sayılardan çok farklı olduğu görülüyor. Partiden istifa eden kurucu üyelere yakın bir kaynağın aktardığına göre; istifa eden eski Genel Sayman, üye sayısını 4,800 olarak belirtiyor.

BAŞSAVCILIK İNCELEME BAŞLATABİLİR
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HEPAR hakkında yaptığı 7 Aralık 2009 tarihli açıklamada, partinin “üye bildiriminin yapılmadığının anlaşıldığı” ibareleri yer alıyor. Siyasi Partiler konusunda çalışan uzman bir hukukçu, bu ifadelerin parti hakkında inceleme başlatılacağı anlamına geldiğini ifade ederek şunları kaydediyor: “Partinin Genel Başkanı 36 bin üyemiz var demişse (ki; anlattığınıza göre bu ifadeler televizyon yayınlarında kaydedilmiştir) bu durumda parti kütüğünün bu sayı ile denk düşmesi beklenir. Eğer aradaki fark makulden çok farklıysa, parti hakkında dava açılması mümkündür. Hele bir ilçe başkanı, ‘800 üyemiz var. Kayıtlarda değil ama yüreklerde’ şeklinde bir ifade kullanmışsa, bu kapatma gerekçesi bile olabilir. Çünkü yasal siyasi partiler, kayıt dışı gizli örgütlenme yapamazlar. Eğer Parti Genel Başkanı sözünü ettiği 36 bin üyeyi kayıtlarıyla belgeleyemez ise, bu ilçe başkanının açıklamasıyla paralel bir durum olduğu kuşkusunu kuvvetlendirir.”

PARTİYİ KAPATILMAYA GÖTÜRECEK SÖZLER
Hak ve Eşitlik Partisi İskenderun İlçe Başkanı Melih Erozan Aralık başında yaptığı basın toplantısında; “şuanda bizim 800 üyemiz var. Bizim için kâğıda değil… Kalbe yazılan üyelik önemlidir” ifadelerini sarf etmiş ve bu sözler yerel medya organları tarafından kayda geçirilmişti. Siyasi Partiler konusunda uzman hukukçuların açıklamalarına göre, bu sözler Pamukoğlu’nun “36 bin üye” kaydını ispatlayamaması halinde, aleyhinde delil olarak kullanılabilir.

Gelişmeler; Hak ve Eşitlik Partisi’nin önümüzdeki dönemde, “yasal olarak zorunlu olan parti kayıtlarını tutmamak” veya “kayıt dışı gizli üye bulundurmak” gibi iddialarla yargı önüne çıkacağı izlenimi veriyor.

ALTAYLI VE IŞIK’IN TEPKİLERİ BEKLENİYOR
Programlarına misafir ettikleri Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun, gözlerinin içine baka baka yanlış bilgiler vermesi ve kamuoyunu yanıltması karşısında, program yapımcıları Fatih Altaylı ve Candaş Tolga Işık‘ın nasıl bir tepki verecekleri ise, merakla bekleniyor.x

Kaynak: www.silivrihaber.net

 

Etiketler :