Pandemi Sürecinde Uçuş Öncesi Alınması Gereken Önlemler

Pandemi Sürecinde Uçuş Öncesi Alınması Gereken Önlemler

Farklı şehir ve mekanları keşfetmek isteyen gezi tutkunları için seyahat etmek büyük bir öneme sahiptir. Koronavirüs mücadelesinde, gezginler de resmi otoriteler tarafından alınan tedbirlere uyum sağlamaya özen göstermelidi.

 Siz de uygun uçak bileti fiyatı fırsatlarından yararlanarak, en güzel anlarınızı unutulmaz anılara dönüştürmeye hazır olun! Hemen ucuz uçak bileti al, seyahat etmenin keyfini çıkar!

Pegasus Misafirlerinin Uçuş Öncesi Alması Gereken Önlemler Nelerdir?
Seyahat edecek olan misafirler, uçuş öncesinde şu önlemleri almaya özen göstermelidir;
- Uçuş yapacak olan misafirler, bilet alırken Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodunu almalıdır. (HES Koduna göre riskli olduğu belirlenen yolcular uçuşa alınmayacaktır.)
- Havalimanında misafirlerin ateş ölçümü yapılır ve ateşi yüksek çıkan yolcular uçuşa alınmaz.
- Misafirler, minimum temas için online check-in yapabilirler.
- Seyahat edecek misafirler havalimanına her zamankinden daha erken gelmeli ve havalimanındaki uyarılara uymalıdır. Terminal alanına sadece yolcuların girebildiği unutulmamalıdır. Refakat ihtiyacı bulunan misafirler için refakatçilerinin terminale girmesine izin verilir.
- Bekleme alanlarında ve sıralarda 1.5 metre sosyal mesafe bırakmaya özen gösterilmelidir. Hapşırma ya da öksürme durumunda seyahat edecek misafirler ağızlarını peçete ya da dirseklerinin yardımıyla kapatmalıdır.
- Misafirler, “Express Bagaj” ile bagajlarını sıra beklemeden teslim edebilir, “Boarding” işlemini kimlik ve barkodları sayesinde temassız olarak yapabilirler.
- Misafirlerin, tıbbi (cerrahi) veya ventilsiz (FFP/N95 türevi) maskelerini havalimanında ve uçuş boyunca mutlaka takmaları gerekir. Yolcular, tüm seyahatleri boyunca yeterli miktarda tıbbi (cerrahi) veya ventilsiz (FFP/N95 türevi) maske ve el dezenfektanı aldıklarından emin olmalıdır.

2.jpg
Uçak İçinde Maske Takmak Zorunlu mu?
Pegasus ekibi, misafirlerinin sağlıklı ve güvenli bir yolculuk gerçekleştirebilmesi için maske ve eldiven gibi koruyucular kullanmaktadır. Aynı şekilde misafirlerin de uçuş boyunca mutlaka tıbbi (cerrahi) veya ventilsiz (FFP/N95 türevi) maskelerini takmaları gerekmektedir. Tıbbi (cerrahi) veya ventilsiz (FFP/N95 türevi) maske takmayan yolcular uçak içine alınmayacaktır.

Uçuşunu en az temasla gerçekleştirmek isteyen misafirler, Pegasus’un Self Servis Hizmetleriyle telefonlarından başka hiçbir yere dokunmadan uçuş hazırlıklarını tamamlayabilir.
- Sırada beklememek için online check-in yapabilirsiniz.
- Bagajınızı temassız teslim etmek için Express Bagaj’ı kullanabilirsiniz.
- Kontuardan temassız geçmek için çipli kimliğinizi okutabilirsiniz.

Uçak İçinde Maske Değişimi Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Uçak içinde maskesini değiştirecek olan misafirlerin dikkat etmeleri gereken belli detaylar bulunur;
- Maskenin ön kısmı; burun, ağız ve çeneyi kapsadığı için temasın en yoğun olduğu bölgedir. Maske, ön kısmına dokunulmadan çıkarılmalıdır.
- Maske, kulak arkasında yer alan lastiklerden tutularak çıkarılmalı ve atık kutusuna atılmalıdır.
- Maske; kirlenme, nemlenme ya da yırtılma durumunda mutlaka yenisiyle değiştirilmelidir.
- Maskeyi takarken maskenin ağız, burun ve çeneyi içine alan ön kısmına hiçbir zaman dokunmamalı; maskenin yanlarındaki lastikler kulak kepçesinden geçirilerek takılmalıdır.

Uçak İçi Dezenfeksiyon Prosedürü
Pegasus, seyahat eden misafirlerinin sağlığı için uçaklarında 10 gün etkin kimyasal ile 24 saatte bir detaylı detaylı dezenfektasyon yapar. Uçaktaki Hepa filtreleri sayesinde hava ortalama 3 dakikada bir tamamen yenilenir. Hepa filtreleriyle hava ile bulaşan organizmalar ve toz parçaları %99.99’un üzerinde filtrelenir. Pegasus, kullanılmış maske, eldiven gibi tek kullanımlık koruyucu atıkları ayrı ayrı toplayarak etkin bir atık yönetimi sağlar. Her uçuştan önce ve sonra en çok temas edilen bölgeler dezenfekte edilir. Uçak içerisinde virüsün tutunabileceği yüzeyleri minimuma indirebilmek için; dergi, menü gibi basılı tüm materyaller geçici bir süreliğini kaldırılır.

Pegasus, uçuşlarında sağlık ve güvenliği sağlamak için gerekli önlemleri almaktadır.
- Seyahat boyunca hijyen seviyesini en üst düzeyde tutmak için tüm Pegasus ekipleri görevleri başında maske, eldiven ve siperlik gibi koruyucu ekipmanlar kullanır.
- Pegasus ekipleri salgına karşı kişisel korunma ve hijyen-sanitasyon üzerine online eğitim almaktadır.
- Tüm ekiplerin her uçuş öncesinde ateş ölçer ile vücut sıcaklık ölçümü yapılır.
- Ekiplerin kullandığı tüm ekipman ve araç gereçler, kullanım öncesi ve sonrasında Pegasus misafirleri ve çalışanların sağlığı için dezenfekte edilir.
- Kontuarlarda Pegasus personeli ile misafirler arasında sağlık güvenliğini en üst düzeyde tutmak için koruyucu pleksi malzemeden seperatörler kullanılır.
- Sağlıklı bir uçuş gerçekleştirmek ve teması azaltmak için uçak içerisindeki alışverişler sadece kredi kartıyla gerçekleştirilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.