Papa'dan tarihi itiraf

Papa'dan tarihi itiraf

Papa 16. Benedict: Avrupa materyalizmi ve kötü ahlakının Afrika'yı çöplüğe çevirdi

Katolik Hıristiyan dünyasının lideri Papa XVI Benedict, Afrika Katolik Kilisesi Piskoposlar Meclisi'nin açılışında yaptığı konuşmasında, Avrupa'nın materyalizmi ve kötü ahlakının dünyanın en fakir kıtasını adeta zehirli maddelerin çöplüğüne çevirdiğini ifade etti.

Papa Vatikan'daki konuşmasında, bu yılın başında ziyaret ettiği Afrika'yı, akciğeri materyalizm ve dinsel tutuculuğun saldırısına uğramış bir bedene benzetti.

Papa, "Sözde 'Birinci dünya ülkeleri' kendi manevi çöküşüne yol açan bozulmuş ahlaki değerlerini şimdiye kadar başka kıtalara ihraç etti, başta da Afrika'ya." dedi. Papa Benedict, Batı'nın sömürgeciliğinin devam ettiğini söyledi.

XVI Benedict ayrıca, Afrika'daki aşırı dinsel tutuculuğun perde arkasında, Afrika'nın çok zengin yeraltı zenginliklerini kullanma, ekonomik ve politik çıkarlar elde etme olduğunu söyledi. Papa, "Afrika'da bir çok dini grup sevgi, tolerans, demokrasiye saygıyı öğreteceğine hoşgörüsüzlük ve şiddeti yayıyor." diye sözlerini tamamladı.

1900'lü yıllarda 2 milyon Katolik Hıristiyan nüfusa sahip Afrika'da, 2000 yılına gelindiğinde Vatikan'ı takip edenlerin sayısı 70 kat artarak 140 milyona ulaştı.

Papa konuşmasını, geçtiğimiz Pazartesi günü sokak protestolarında 157 kişinin öldüğü Gine'de tarafları politik diyaloga çağırarak bitirdi.

Etiketler :