Papandreu Mısır ziyaretini erteledi

Papandreu Mısır ziyaretini erteledi

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Mısır düzenleyeceği ziyareti erteledi.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, pazar günü Mısır'a gerçekleştirmesi planlanan ziyaretinin ertelendiği bildirildi.

Başbakanlık basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Yorgo Papandreu'nun yarın Kahire'ye gerçekleştirmesi planlanan ziyaretinin, Mısır'daki gelişmelerin ardından ve Mısırlı yetkililerle varılan anlaşmalardan sonra ertelendiği" kaydedildi.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

Yorgo Papandreu'nun, bugün, Mısır'daki gelişmelerle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Filistin lideri Mahmud Abbas ile telefon görüşmeleri yaptığı belirtilen açıklamada, "Papandreu'nun, Mısırlı yetkililerle sürekli irtibat halinde bulunduğu ve uygun koşulların oluşması durumunda en kısa zamanda ziyaretini gerçekleştirme niyetinde olduğu" ifade edildi.

Papandreu, dün Brüksel'deki AB zirvesinden sonra düzenlediği basın toplantısında, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le görüşmek için pazar günü Kahire'ye gideceğini açıklamış, AB'deki muhataplarının ve AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın da bu girişimini desteklediklerini bildirmişti. 

Etiketler :