PAPA'ya seslendi: Putlara BAŞKALDIR

PAPA'ya seslendi: Putlara BAŞKALDIR

Artık din alimlerinin maddi putlara karşı kıyam etme ve onları...

Papa'nın mektubunu aldıktan sonra bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bugün artık din alimlerinin maddi putlara karşı kıyam etme ve onları devirme zamanının geldiğini söyledi.

Vatikan Papalık Konseyi Başkanı Kardinal Jan Lui Foran'ı kabul eden Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, müslüman ve hristiyan alimlerin elele vererek bugün dünyaya egemen olan şartları, adaletin lehine ve salihlerin zuhuru için hazır hale getirebileceklerini belirtti.

Dinin insan saadeti üzerindeki etkisine temas eden Ahmedinejad, beşeriyetin tüm sorunlarının dini emirlerden uzaklaşmaktan kaynaklandığını kaydetti.

Ahmedinejad, bugün din alimlerinin kıyam edip maddi putları yıkma ve hakikatleri ilahi peygamberlerin anlattığı gibi dünyada yayma zamanının geldiğini vurguladı.

Din ve insanlık derdi taşıyan dinadamlarının, hangi din veya mezhepten olursa olsun, bu çağın Firavunlarına karşı başkaldırmaları ve hakkı haykırmamaları gerektiğini belirten Cumhurbaikanı Ahmedinejad, zamanın putlarını devirmeden bu dünyaya din ve maneviyatın huzurunu ve adaletin güzelliğini getirebilmenin imkansız olduğunu söyledi.

 

Etiketler :