"Papa'yı vurmak için kaçtım"

"Papa'yı vurmak için kaçtım"

Tahliye olduktan sonra medyadan uzak duran Mehmet Ali Ağca bu suskunluğunu önce TRT'den sonra Ülke TV için bozdu. Ağca, Ülke TV'de Ersoy Dede'nin sorularını yanıtladı. Ağca, Obama'ya suikast planını anlattı.

 

Mehmet Ali Ağca tahliye olduktan sonra basına konuşmamış ve yüklü miktarlarda para istemişti. Ağca'yla ilk kez TRT Haber'den Rıdvan Memi konuşmuş ve bu program çok tartışılmıştı.

30 KASIM SALI GÜNÜ

Tartışmalar henüz dinmeden Ağca bu ilk kez bir özel televizyonun konuğu olacak. Ersoy Dede’nin sunumuyla ekrana gelen haber bülteni; Ersoy Dede ile Bugün’ün konuğu Mehmet Ali Ağca oldu.

Ersoy Dede ile Bugün’e dünya kamuoyunu uzun süre meşgul eden Mehmet Ali Ağca konuk oluyor.  "Papa'yı vur emri Vatikan'dan mı geldi? "Yarala ama öldürme" diyen kardinal kimdi? Olayda kullanılan silahı nereden buldu? İki yıl içinde serbest kalma sözünü kim verdi? Abdi İpekçi’yi kim vurdu?  Türkiye'de başka hangi olaylara karıştı? Abdullah Çatlı, Oral Çelik, Yalçın Özbey niçin Ağca’yı koruyup kolladılar? Mehmet Ali Ağca gerçekten mesih mi?  Papa onu neden affetti? Mehmet Ali Ağca’nın hayatına yön veren ilahi sır nedir? Hapisten çıktıktan sonra Mossad Ağca’ya hangi dünyayı sarsacak suikastı yaptırmak istedi?" gibi sorular Ağca tarafından yanıtlandı.

Mehmet Ali Ağca, Irak'ta öldürülenlerin hesabını sormak yerine bugün hale Abdi İpekçi'nin hesabını soruyor. Ben geçmişte MHP ile çalıştım. Bugün tanıdığım pek çok MHP'li kendi partisine tepki gösteriyor.

REFERANDUMDA HERKESİN TARAFI BELLİ OLDU

Ağca, Türkiye'de bugün hukuk devleti inşa edildiğini, bunun karşısında CHP, MHP ve PKK'nın bulunduğunu belirterek "Herkes safını belirleyecek. Referandumda herkesin tavrı ortadadır. Referandum demokratik güçlerin mücadelesi olmuştur.

SAVCIYA İDAM EDEMEZSİN RESTİ

Ağca Maltepe cezaevinden kaçışıyla ilgili soruya "Başsavcıya beni idam edemeyeceğini söyledim. Ben idam cezasını savunuyorum. Irz düşmanı, çocuklara dokunanlar idam edilmeli, boş yere adam öldürenleri de idam edilmelidir. Ben masumum ben bambaşka bir planın içindeyim. İtalya denilen mafya devleti mi idam edilecek. Cezaevinden ben de Mahir Çayan da kaştı. Ülkücü bir askerin yardımı ile kaçtım. Maltepe cezaevi için kaçılmaz denilmesi bir efsaneden ibarettir. Dünya medyasının gözü önünde Kartal'dan ve yine dünya medyasının gözü önünde İtalya'dan çıktım. 4 kez dünya medyasının gözü önünde cezaevinden zafer işareti yaparak çıktım.

CEZAEVİNDEN ASKER ELBİSESİ İLE KAÇIŞ

 

Ağca "cezavevinden çıkışında asker elbisesi giydiğini, kapı çıkışında askerin kendisine saati sorduğunu 3'e çeyrek var dediğini bu kendisi için tarihi bir andır." dedi. Ağca Milliyet gazetesine mektup gönderdiğini, gazetenin bu mektubu hemen yayınladığını, aslında yayınlamaması gerektiğini söyledi. Ağca, gazete manşetinin "Papa'yı vurmak için kaçtım" sözlerinin manşete çekilmesine dikkat çekti. O mektubun Papa'nın Türkiye'ye gelmemesi için yazıldığını mektubun ona ulaşmasını hedeflediğini mektubun gazetede çıktığı tarihin çok önemli olduğunu söyledi.

Ağca, cezaevinden kaçtıktan sonra Türkiye'nin birçok bölgesini dolaştığını, ayrıca İran gittiğini ancak gittiği ancak tutunamayınca Türkiye'ye döndüğünü daha sonra Bulgaristan'a geçtiğini söyledi. Ağca, Bulgaristan'ın Papa'yı vurdurmak istediğine ilişkin iddiaların da kendisinin 40 gün Bulgaristan'da kaynaklandığını olayın Bulgaristan'a yıkılmasının 'Amerikan Vatikan ortak operasyonu olduğunu savundu.

Ağca İtalya'ya 10 defa girip çıktığını, Faruk Özgün ismine sahte pasaport düzenlendiğini Nevşehir'den Abdullah Çatlı'nın bu pasaportu getirdiğini, 79 yılında Çatlı ile tanıştığını söyledi. Çatlı ile ülkücü yoldaşlığının olduğunu söyledi. O dönemde herkesin kendisini ülkücü bildiğini, Çatlı'nın da bir ülkücü olması dolayısıyla dayanışma içinde olduklarını söyledi. Ne Oral Çelik ne de Çatlı, hayatında İtalya'ya adım atmadı. Bana İtalya'da parayı Vatikan verdi.

Vatikan kendine göre İlahi sırrın gerçekleşmesi için beni buldu, Papa'nın suikastini organize etti ve Fatima'nın 3. sırrı gerçek oldu. Fatimanın sırrında Mehmet Ali Ağca yazıyor. Meryem Ana Geldi çocuklara sır verdi. Açıklanmayan 4. sır var. Ağca, neden sizi buldular iddiasına ise Vatikan'ın çok önemli bir sırrı gerçekleştirmek için kendini bulduğunu Papa'yı vurmak için para almadığını, sadece harçlık aldığını söyledi.

Ağca, Vatikan kardinallerin adamı Papa'yı vurmasını istediğini, ölmesinin istenmediğini belirterek " 3 metreden istenirse insan öldürülür. Vatikan hükümetin talebi sadece vurulmasıdır. Sovyet imparatorluğıunun yıkılışı yaralı papaya bağlı. Papa suikastinin ardında KGB Sovyetler Var denilecekti. bunun için de Papa vurduruldu.

Kominizm insanlığa karşı bir suçtur. papanın vurulması planın bir parçasıydı. Vatikan ABD'yi İtalya'yı kullandı. Sovyetleri suçladılar ve dünyaya rezil ettiler. Papanın vurulmasıyla da Sovyet İmparatorluğu çöktü.

Ağca, Sovyetlerin ve kominizmin tarihin çöplüğüne atıldığını, Vatikan'ın da bugün bir enkaz haline geldiğini söyledi. Vatikan görevlisinin kızının kaçırılması olayında ise çok başka hesapların olduğunu söyledi. kızın kaçırılmasında Vatikan istihbaratı ve CIA'nın kızı kaçırdığını kendisine verilen söz için 2 çocuğun kaçırıldığını ve şantaj aracı olarak kullanıldığını söyledi.

İtalyan devletinin Vatikanın tetikçisi olduğunu söyleyen Mehmet Ali Ağca, canlı yayında İncili gösterdi. Kendisinin ısrarla Hıristiyan olmasının istendiğini Hıristiyan olması halinde 83 yılında tahliye edecekleri sözünü verdiğini anlattı. Ağca, İncil'i tarihten silmek için yanında taşıdığını, Vatikan'ın teklifini kabul etmesi halinde isterse kral bile yapabileceklerini anlattı.

Vatikan'ın 2 bin yıldır beyin yıkadığını İncil'de teslis kelimesinin bulunmadığını, böyle bir kelimeyi gösterilirse Hıristiyan olacağını,,  'La İlahe İllalah' diyenin Hıristiyan olabileceğini söyledi. Kendisinin de Müslüman olduğunu söyledi. Ağca, inançlı bir Müslüman olduğunu, kendisinin  27 yıl hapis yattığını, kendisi için Mesih olduğu iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.  Ağca kendi yazdığı kitabı olan "Papayı Neden Vurdum" kitabının bin yılın kitabı olduğunu ve Kur'an'a aykırı tek bir kelime olmadığını bulanlar olması halinde kendini yakacağını söyledi.

Ağca, Papa'nın cezaevinde kendi yanına geldiğini, dünyanın dört bir tarafından gelen gazetecilerle görüştüğünü bazı gazetecilerle görüşmeyi reddettiğini söyledi. Türkiye'den gelen gazetecilerden Mehmet Ali Birand ve Güneri Civaoğlu ile görüştüğünü Civaoğlu'nun kendisine 'Allah Yardımcın Olsun' dediğini hatırlattı. Ağca, Mehmet Ali Birand'ın da fena insan olmadığını söyledi. Ağca "Mehmet Ali Birand benden çocuğu için imza aldı. Cezaevi idaresi  attığım imzayı vermediler. Ağca, Korcan Karar ile de bir kez karşılaştığını kendisi ile görüşmek için çok uğraştığını, cezaevinden çıktıktan sonra en az 100 gazetecinin kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. Ağca, Ahmet Hakan'ı hedef göstermediğini, kendisine iyilikler temenni ettiğini söyledi. Ahmet Hakan'ı tehdit ettiği iddialarının da yalandan itibaren olduğunu söyledi.

Ağca hiçbir medyadan veya bir yerden para almadığını, evi yurdu olmadığını kendisinin bir savaşçı olduğunu belirterek sadece yazıdığı kitabın telif hakkı olarak para aldığını söyledi. Ağca, son nefesine kadar  mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Ağca cezaevinden çıktıktan sonra bir süre saklanmak zorunda kaldığını, çıkışta kaşmayı düşündüğünü, birilerinin ihanet ettiğini belirterek ben bir planın içindeyim. Kendi insiyatifim doğrultusunda hareket edemem. Yurt dışına gidecektim, Yunanistan veya İtalya'ya gitmesinin gündemine geldiğini, İtalya'dan kendisini koruyacaklarına dair söz aldığını belirtti. "Ben bir Cem Sultan gibi olmadım. Yılmaz Güney gibi olmadım. Benim hayatımı yönlendiren bir plan var. Vatikan, teslis yalanını ortaya çıkaracağımı söylediğim an Vatikan'ın kendisi ile irtibatı koparmaya karar verdiğini söyledi.

Ağca, Rabia Kazan adlı birinin kendisiyle görüştüğünü nişanlanmayı düşündüklerini ancak olayın medyaya yansımasından sonra koptuğunu söyledi. Ağca, Rabia'ya hiçbir söz vermediğini, Rabia'nın daha sonra başkasıyla evlendiğini söyledi. Ağca, "Ben davamla evliyim. Papa nasıl Hıristiyanlıkla evli ben de davamla evliyim. Ancak üç-beş yıl sonra birisi ile tanışır evlenebilirim.

Ağca, Mavi rengini tercih edişinin nedenini belirtirken "Mavi gökyüzünün rengidir. Bu benim özel rengim ve bir üniformamdır." dedi.

Ağca, cezaevinden çıktıktan sonra bir televizyonun programına çıkarılacağına ilişkin çıkan haberlere tepki göstererek Star Tv'de kendisiyle ilgili çıkan haberlere isyan etti. Uğur Dündar, beni dansözlerin yanında gösterdiler. Beni Yargıtaya lanet olsun dedirttiler. Bana yapmadığım birşeyi yaptırmış oldular. Böylece Yargıtay'ı harekete geçirerek hakkımda dava açılma hedefi güttü. İşte kartel medyasının gerçek yüzü bu" dedi.

Ağca, İslam'ın son umut olduğunu, İncil'i yeniden yazabilecek tek insanın kendisi olduğunu, ABD'de 4 bin think tank kuruluşu bulunduğunu, Abu Dabi'de trilyonlarca doların başka alanlarda kullanılmasına karşın İslam'ın yaygınlaşması için hiçbir çaba gösterilmediğini söyledi.

MOSSAD, OBAMA'YI VURMAM İÇİN BENLE TEMAS KURDU

 Ağca, MOSSAD ile İsrail büyükelçiliği ile teması olduğunu 2008 yılında Mossad ajanı bir bayanla görüştüğünü İsrail Elçiliği'nden cevap geldiğini, Mossad ajanı Türkiye'de doğduğunu, Türkiye'den İsrail'e gittiğini, bu ajanla 2 kez görüştüğünü, Peres ile görüşmek istediğini, ancak elçilikten olumsuz cevap geldiğini anlattı. Mossad ajanı kadanın kendisini başka bir ajan ile tanıştırdığını, Mossad'ın kendisini megolaman olarak tanımladığını, Mossad ajanının kendisini "ABD Başkanı Obama'yı öldürürsen sana her türlü desteği veririz dedi. " Nisan Mayıs arasında Mossad ajanı ile KKTC'ye gittik. Ben Obama'yı öldürmeyeceğim. Böyle bir planım da yok. Ancak Mossad, bir başka tetikçi bulur. Dünyayı kana bulayabilirler. Başkan Obama'nın helikopteri kalkıyor. 15 km uzaklığında bir hava üssüne iniyor. Burada bir stinger füzesi ile Obama'nın helikopterinin havaya uçurabileceğini söylediler. Bana Stinger füzesini kullanmayı öğrettiler. Beni Kanada'ya götüreceklerdi, Ordonda ABD'ye geçecektik. Belki de Stinger füzesini İran'dan ya da Pakistan'dan alacaklar ve ABD'nin İran'ı vurması için gerekçe göstereceklerdi. Belki de beni ABD'de yakalatıp İran adına hareket ediyor gösterip eylem yaptıracaklardı.

Ağca, 11 Eylül olaylarının ardında CIA ve Mossad olduğuna dair kendisine bilgiler verildiğini, Obama'nın işgalci politikaları reddettiğini, Mossad'ın da onu devredışı bırakarak  Josej Biden'in göreve getirilerek Amerika'yı yine istedikleri çizgiye çekmek istediklerini söyledi. Ağca, Bütün dünyayı bütün islam ülkelerini uyarıyorum bu tuzağa düşmeyin.

 Ağca, İsrail'in İngiltere'de bir uçağın düşmesinden Suriye'yi sorumlu tutacak eylemler yaptığını, Hariri Suikasti'nin yapılmasının da tamamen Mossad'ın bir işi olduğunu söyledi. Ağca, Mossad'ın ajanı ile çekilmiş resimler olduğunu, onlarla ilgili dökümanları avukatlarına bıraktığını kendisi hakkında yapılacak bir eylemde bu belgelerin dünya medyasına verilmesi talimatını verildiğini söyledi.

Ağca, Mossad Obama'yı öldürmek istiyor. Obama'yı ben vuruyor olsaydım, Ağca nerden geldi, Türkiye ya da İran diyecekti. Bunun üzerine Ya Türkiye'ye ya da İran'a saldırı gerçekleştirilecekti. Mossad'ın asıl hedefi medeniyetler çatışması yaparak ülkelerin birbirleri ile tamamen düşman olması peşinde olduğunu söyledi. Ben Obama'yı vuracak en uygun adamım. Papayı vurmuşum. Vatikan da bana güvendi. Vatikan'ı 20 yıl sonra ifşa ettim. Mossad beni tekzip ettiği an İsrail'in Ankara Büyükelçilik'te görevli Türkiye doğumlu yahudi ajanın dökümanlarını veririm. O bayanın adı Viki hanımdır. Mossad tekzip eder ise fotoğrafları ortaya korum.

Ağca, yazdığı kitapla ilgili büyük bir susturma eyleminin gerçekleştirdiğini, Vatikan'ı ABD'yi Rusya'yı belgelerle ispat eden bir kitap. Ama kitapla ilgili herşey gizleniyor.

Ağca, Mossad'ın bağımsız bir terör örgütü gibi çalıştığını, Mossad'ın elinde Obama'yı öldürme planı bulunduğunu, bunun dışında Papa'yı öldürme planı bulunduğunu belirterek "Bu planları durdurmak tüm insanlığın borcudur. Mossad bunu yaparsa dünyanın sonuna kadar sürecek bir savaşı başlatacaktır. Bunu durdurmak tüm insanlığın borcudur.

Haber7

Etiketler :