Papaza inanıp metrelerce tünel kazdılar

Papaza inanıp metrelerce tünel kazdılar

Falcı ve papazın yönlendirmesiyle define aramak için 3 katlı binanın altında 21 metrelik tünel açan 3 kişi, gözaltına alındı. Çuvallar dolusu hafriyatı gece tahliye ettikleri öğrenilen 3 kişi sevk edildikleri adliyeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest b

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Kayhan Mahallesi Simavlı Sokak'taki Bedrettin Cami yanında bulunan 3 katlı binanın içinde izinsiz kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Belirtilen adrese giden polis, 'alem' imalatı yapan Ayhan S., amcasının oğlu Kurtuluş S. ve iş yerinde çalışan Mustafa D.'yi kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldı. Zanlıların kazıda kullandığı malzemelere de el konuldu. Binanın altında yapılan incelemede, zanlıların, define bulmak amacıyla 21 metre kazı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Kazıdan çıkan hafriyatın ise çuvallara doldurulduğu gözlendi. Yapılan aramada zanlıların işyerinden hilti, kazma, kürek, çekme motoru ve define aramada kullanılan eşyalar ele geçirildi.

Zanlılardan Kurtuluş S., polise verdiği ifadesinde, bir falcı ve papazın yönlendirmesiyle binada kazı yaptıklarını söyledi. Kurtuluş S.'nın polise verdiği ifadesinde, "Ailevi sıkıntılar sebebiyle İzmir'deki bir kadın falcıyla telefonla irtibat kurdum. Falcı kadın işyerinin bulunduğu binanın 16-17 metre altında define olduğunu söyledi. Ardından falcı kadın Bursa'ya gelerek kazının yapıldığı yeri de gördü. Falcının söylediklerini İzmir'deki bir kilisede görevli 'Aleks' adındaki papaz da doğruladı. Bunun üzerine yaklaşık 45 gün önce kazıya başladık, yaklaşık 21 metre de kazı yaptık." dediği öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro dedektifleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 3 zanlı, 'İzinsiz kazı yapmak' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.