Para çekmek için ATM arama derdine son

Para çekmek için ATM arama derdine son

Banka kartlarıyla işyerlerindeki Pos'lardan nakit para çekilebilecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), VISA, MasterCard ve tüm bankaların katılımıyla hayata geçirilen PosPara ile, ATM aramaya gerek kalmadan, işyerlerindeki Pos üzerinden VISA Electron veya Maestro banka kartları ile işlem yapılarak, kasalardan minimum 10 TL, maksimum 100 TL nakit çekimi yapılabiliyor.

Nakit çekimi yapabilmek için VISA Electron veya Maestro banka kartı ile minimum 10 TL alışveriş yapılması gerekiyor. Alışveriş yapılan tutar ile nakit çekilen tutar arasında bir eşitlik olması gerekmiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, banka kartının alışverişlerde kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan PosPara'nın şimdilik İstanbul'daki 51 markette uygulandığını, yakın dönem içinde daha fazla işyerinde kullanılabileceğini söyledi.

31 OCAK'A KADAR KOMİSYON YOK

Canko, "Kart sahipleri 31 Ocak 2012 tarihine kadar PosPara ile işyerlerinden nakit çektiklerinde bir komisyon ödemiyorlar. Ancak ilerleyen dönemlerde üye bankalar, önceden kart sahiplerini bilgilendirerek farklı uygulamalara geçebilirler" dedi.

TÜM BANKA KARTLARI İÇİN GEÇERLİ

PosPara tüm bankaların VISA Electron ve Maestro banka kartlarına sunuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.