Para için anneannelerini öldürdüler

Para için anneannelerini öldürdüler

Yaşlı kadını sürekli para isteyen 2 torunu döverek katletti

Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan 5 çocuk, 8 torun sahibi 77 yaşındaki Ayşe Yörük, kendisinden sürekli para isteyen torunları tarafından dövülerek öldürüldü.

Yörük, kendisinden sürekli daha fazla para isteyen ve baskı yapan torununu oğlu Süleyman Eken'e şikayet etti. Ertesi gün annesinin eve gelmemesi üzerine şüphelenen Eken ve oğlu Veli Eken durumu polise haber verdi. Eve geldiğinde yerdeki kan izlerini gören polis, yerdeki halının olmadığını da tespit etti.

Torunları ve oğlunun durumu anlatması üzerine harekete geçen polis, Hasan Yörük (26) ve kardeşi Hakan Yörük'ü (19) gözaltına aldı. İfadelerinde cinayeti itiraf eden kardeşler, ninelerini döverek öldürüp Eskihisar köyünde çamlık bir araziye gömdüklerini söyledi. Polis, Eskihisar köyünde çamlık bir alanın tepesinde bir çukura Ayşe Yörük'ün gömüldüğünü belirledi. Süleyman Eken, "Annem dünya tatlısı bir kadındı, herkese de yardım ederdi. 50 yıldır pazarlarda maydanoz, turp, yeşillik satarak bizi bu yerlere getirdi. Kızkardeşimin oğlu Hasan sürekli annemden para istiyormuş. Annemin 500 TL emekli maaşı var. Çoğunu da evli ama işsiz olan torunu Hasan'a veriyordu" dedi. Polis tarafından para yüzünden cinayeti işlediğini söyleyen Hasan Yörük ve ninesinin gömülmesinde ağabeyine yardımcı olan Hakan Yörük mahkemeye sevk edildi.

Etiketler :