Paralarını tümleten dilencinin çay keyfi

Paralarını tümleten dilencinin çay keyfi

Beyoğlu’nda, insanlardan para dilenen yaşlı şahıs, biriktirdiği bozuk paraları bir simitçide tümletirken görüntülendi.

Simitçideki bir çalışan, şahsın her gün kendilerine gelerek ortalama 150 lira bozuk parayı kağıt paraya çevirdiğini anlattı.

İstiklal Caddesi’nde insanların duygularını sömüren dilencilerin kazancı Türkiye’deki birçok insanın aylık gelirinin üstünde. Taksim’de Cihan kameralarına takılan bir dilenci bu iddiayı doğrular nitelikte.

Yaşlı dilenci, İstiklal Caddesi’ndeki kafeteryalardaki insanlardan aç olduğunu öne sürerek para istiyor. Yaşlı adamın haline acıyan yerli ve yabancı vatandaşlar cebinden çıkardıkları bozuk ya da kağıt parayı dilenciye veriyor. Daha sonra cadde boyunca dolaşan dilenci gözüne kestirdiği insanlardan aldığı paralarla birlikte soluğu bir simitçide alıyor.

Yanındaki bütün bozuk paraları simitçinin kasasına veren dilenci, bu paraları tümletmek istiyor. Bir taraftan simitçi paraları sayarken; diğer yandan dilenci de keyifle çayını içiyor. Bozuk paraları alan simitçinin dilenciye 100 lira kağıt para verdiği görülüyor. Kağıt parayı cebine atan dilencinin yaşadığı mutluluk ise yüzünden okunuyor.

Paralarını tümleten dilenci simitçiden çıktıktan sonra yine dilenmeye devam ediyor. Dilencinin paralarını tümleten simitçi ise, “Şahsın ne iş yaptığını bilmiyorum ama her gün 100-150 lira bozuk para getiriyor bize. Biz de bozuk para karşılığında kağıt para veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :