Paralel Medyadan Psikolojik Harekat

Paralel Medyadan Psikolojik Harekat

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından paralel medya da psikolojik harekata hız verdi.

Devlet içindeki yapılanmaları deşifre olan ve yargı önünde hesap vermeye başlayan paralel yapının yayın organlarından Today's Zaman Gazetesi, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasını okuyucularına duyururken Erdoğan'ın hiddetli ve gergin yüz ifadeli bir fotoğrafını kullandı. Bu durum, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden sonuç alamayan ve köşeye sıkışan paralel yapının medya organları vasıtasıyla yürüttüğü  psikolojik harekatın bir parçası olarak yorumlandı.

Paralel yapının İngilizce gazetesi Today's Zaman, Erdoğan'ın adaylık açıklamasını manşetten duyurdu. Erdoğan'ın adaylığını açıkladığını ve yarışın başladığını belirten gazete, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını haber fotoğrafı olarak kullandı.

Gazete, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gülümserken, Selahattin Demirtaş'ı sakin bir şekilde haber fotoğrafına eklerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiddetli ve gergin yüz ifadeli bir fotoğrafını kullandı.

020720141308301886053_3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.