'Paralel Yapı'ya operasyonda Yurt Atayün de gözaltında!

'Paralel Yapı'ya operasyonda Yurt Atayün de gözaltında!

7 Şubat'ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve istihbarat yöneticilerine yönelik operasyonu yürüten eski Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün de gözaltına alındı.

Paralel Operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse, kelepçelenerek emniyeten götürüldü. Köse'nin, 'polise mukavemet' ettiği için kelepçelendiği öne sürülüyor.

Kelepçeyle gözaltına alınan bir başka isim ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün oldu.

İstanbul'daki gece yarısı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bunlardan biri de Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse.

Köse sabahın erken saatlerinde sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Hastaneye kelepçesiz giren eski emniyet müdürüne hastaneden çıkışta kelepçe takıldığı görüldü. Eski Emniyet Müdürü Ömer Köse'nin, 'polise mukavemet' ettiği için kelepçelendiği öne sürülüyor.

Sakin görünüşüyle dikkati çeken Köse'nin ellerindeki kelepçe otomobile bindirildiğinde kameralara yansıdı. Köse, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini sürdürürken açığa alınmıştı.



TESLİM OLDUK ARKADAN KELEPÇELENDİK

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan, Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, sağlık kontrolü için sabah saatlerinde, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Atayün, elleri arkadan kelepçeli şekilde polis aracından indirildikten sonra hastaneye girdi. Yurt Atayün bu sırada, "Teslim olduk arkadan kelepçelediler. Tamamen siyasi..." dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Atayün, daha sonra polis aracıyla emniyete götürüldü. Diğer yandan, gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirilmeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.