Paramızın ne hale geldiğinin ifadesi

Paramızın ne hale geldiğinin ifadesi

Erdoğan, 20 liranın sıfır atılmadan önceki ve sonraki halini göstererek, “Bu bile esnafımızın dünyasının nasıl değiştiğini açıkça ispat ediyor” dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’in, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da esnafın elektrik tarifelerinin işyeri tarifesi yerine konut tarifesi olarak uygulanmasını talep etmesinin ardından, bunun gibi uygulamaların yapılabileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile birlikte katıldığı TESK’in istişare toplantısında konuşan Erdoğan, “Doğu ve Güneydoğu’da elektrik enerjisi konusunda fiyatların, konut fiyatlarına çevrilmesi konusu, bunlar yapılabilir, yapılır” dedi. Kepenk kapatmaya atıfta bulunan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Benim de buradan bir isteğim var. Buradaki direnişimizi hep beraber güçlü kılmamız lazım. Korkunun ecele faydası yok. Öyleyse dik duracağız, omurgalı duracağız ve ondan sonra da bu işin neticesini beraber alacağız.”

PARAMIZIN NE HALE GELDİĞİNİN İFADESİ’
Esnaf ve sanatkârların Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayan, büyümeden de en büyük faydayı sağlayan kesimlerden olduğunu belirten Erdoğan “Türkiye büyüyor, kazanıyor ve kazandığı için de harcıyor, olmayan para harcanmaz. 2002’deki tüketim alışkanlıkları ile bugünküler çok farklı, o günkü refah düzeyi ile bugünkü çok farklı’’ diye konuştu. Paradan sıfır atılmadan önceki döneme ait 20 milyon TL ile sıfır atıldıktan sonraki fotoğrafı gösteren Erdoğan, “Paramızın ne hale geldiğinin ifadesi. Bu fotoğraflar beni çok duygulandırmıştı. Aslında bu iki fotoğraf, tek başına, Türkiye ekonomisinin nereden nereye geldiğini göstermeye yetiyor. Sadece bu bile, Türkiye’nin tümüyle birlikte esnafımızın dünyasını nasıl değiştirdiğimizi açıkça ispat ediyor’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.