Parası olmayana bedava bedelli askerlik

Parası olmayana bedava bedelli askerlik

CHP, bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklife göre düzenlemeden 28 yaşın üstündekiler yararlanabilecek ve 12 binin altında yıllık geliri olanlar hiçbir bedel ödemeyecek.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Edirne Milletvekili Rasim Çakır'ın imzasını taşıyan Askerlik Kanunu'na Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Meclis'te CHP'nin verdiği bedelli askerlik düzenlemesini içeren kanun teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, düzenlemeden 1 Ocak 1983'ten önce doğanların yararlanabileceğini ifade etti.

Teklifte, yıllık geliri 12 bin liranın altında olanların hiçbir bedel ödememesini öngördüklerini açıklayan Hamzaçebi, yıllık geliri 12 bin lira ile 25 bin lira arasında olanların 7 bin 500 lira, 25 bin liranın üzerinde olanların ise 15 bin lira bedel karşılığında temel askerlik eğitimini almak koşuluyla askerliklerini yapmış sayılacaklarını açıkladı.

Bedelin 2 yıla kadar taksitlendirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu'na yetki verileceğini kaydeden Hamzaçebi, elde edilen gelirlerin Kredi ve Yurtlar Kurumu'na aktarılarak yurt yapımında kullanılacağını bildirdi. Hamzaçebi, bunun sosyal bir düzenleme olduğunu, seçim yatırımı olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, "Biz buna 'Gençlerin çalışma hayatından koparılmaması projesi' diyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :