Parlamento Yunanistan'ın ölüm kontratını imzaladı

Parlamento Yunanistan'ın ölüm kontratını imzaladı

Yaklaşık 2 saat içerisinde aralarında 4 banka şubesinin de bulunduğu 10 iş yeri tamamen yandı.

Yunanistan parlamentosu, yeni tasarruf tedbirleri getiren paketi kabul etti.

199 EVET, 74 HAYIR

300 üyeli parlamentoda yapılan oylamaya 278 milletvekili katıldı. Oylamada 199 evet, 74 hayır ve 5 oy da çekimser kullanıldı. Böylece sendikaların büyük tepkisini çeken Avrupa Birliği ve IMF ile 130 milyar euro miktarındaki kredi anlaşmasına ilişkin önlemler ile tahvil değişimini (PSI) öngören anlaşmalar kabul edilmiş oldu.

İTFAİYEYE DE SALDIRDILAR

Daha önce hükümete destek veren 2 koalisyon ortağı parti, anlaşmaya 'evet' demeyecek vekillerin meclis grubundan ihraç edileceklerini açıklamışlardı. Bütün uyarılara rağmen Pasok'tan 12 'hayır' oyu çıktı. 7 milletvekili ise oylamaya katılmamayı tercih etti. Bu kişilerin meclis grubundan ihraç edildikleri açıklandı. Yeni Demokrasi'den 20 milletvekili ise 'hayır' oyu kullandı. Laos'tan 2 milletvekili de evet oyu kullandığı gerekçesiyle partilerinden ihraç edildi. 

Yunanistan Komünist Partisi, Sinaspismos, Dimokratiki Aristera ve Laos 'hayır' oyu kullandı. Dimokratiki Simmahia ise 'evet' dedi.

İtfaiye, Atina merkezinde çıkan yangınlara müdahale etmekte zorluk çekti. Anarşist ve yüzü maskeli gruplar, itfaiyeye de saldırdı.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Yunanistan'da ekonomik krizin patlak verdiği 2010 yılından bu yana Atina'da en şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yüzü maskeli ve anarşist grupların polis ile çatışması sonucu Sintagma Meydanı ve geniş bir bölge savaş alanına dönüşürken, akşam saat 20:30'den sonra ise mağazalar ateşe verilmeye başlandı.

BANKARALAR ATEŞE VERİLİYOR

Çok sayıda mağaza yağmalandı. Ateşe verilen 10 iş yerinden 4'ü banka şubesi. Gerginliğin, yağmalamaların, yangınların gece boyunca devam etmesi ve faturanın milyonlarca euro olması bekleniyor. Bu arada Sintagma Meydanı, parlamento ve tarihi şehir merkezini içine alan geniş bir bölge, tam anlamıyla darmadağın edildi. Kırılmadık, yakılmadık ve zarar verilmedik dükkan ve konut kalmadı.

VEKİLLER GÖRÜNTÜLERİ İZLİYOR

Bu arada Yunan televizyonları, AB ve IMF ile sağlanan kredi anlaşmasını mecliste görüşen milletvekillerinin, molalarda televizyonlardan parlamento dışında yaşanan gerginlikleri izledikleri aktarıldı. Kredi anlaşmasını destekleyen bazı milletvekilleri, dışarıda meydana gelen yağma ve mala zarar vermelerin ülkenin iflas etmesi durumunda yaşanacaklara iyi bir örnek teşkil ettiğini, böylece hayırcı vekilleri ikna etmeye çalıştıkları vurgulandı vurgulandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.