Partileri 'Nevruz ateşi' sardı

Partileri 'Nevruz ateşi' sardı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Nevruz'un resmi tatil olmasıyla ilgili verdiği talimat, Meclis'teki diğer partilerin daha önce Nevruz'la ilgili verdiği kanun tekliflerini gündeme getirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Nevruz'un resmi tatil ilan edilmesi için gerekli tüm girişimlerin başlatılması ve kanun teklifi hazırlanması yönünde parti yönetimine verdiği talimat, gözleri 21 Mart'ta kutlanacak Nevruz'a çevirdi.

Meclis'te ise Nevruz'la ilgili hem MHP'nin hem de DTP'nin ayrı ayrı teklifleri bulunuyor.

MHP'li Kaya'nın teklifi

Nevruz'la ilgili ilk teklifi geçen yıl Ocak ayında MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya verdi. Teklifte ise Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanuna madde eklenerek, Nevruz'un resmi bayramlar alınması öngörülüyor. Teklifin gerekçesinde ise "Bu kabul Türk bayramını bahane ederek ülkemizi kan ve gözyaşına boğmak isteyenlerin hain emellerine dur diyecektir" görüşüne yer veriliyor. MHP'nin yasa teklifinin gündeme alınması için Genel Kurul'da yapılan görüşmede, öneriye AKP dahil diğer parti gruplarından destek gelirken yapılan oylamayla teklif Genel Kurul gündemine alındı. Gündemdeki sırasına göre de MHP'li Kaya'nın teklifi Genel Kurul'da ele alınacak.

DTP "Newroz olarak yazılsın" dedi

MHP'li Kaya'nın yanı sıra DTP'den de Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in 7 Ocak 2009'da verdiği yasa teklifi bulunuyor. Teklifte 4-21 Mart tarihleri arasında Nevruz Bayramı'nın kutlanması ve adının da Kürtçe "Newroz" olması öngörülüyor. Özçelik'in teklifi Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeyi bekliyor.


Bu Nevruz'a yetişmesi zor

MHP ve DTP'nin yanı sıra CHP de Nevruz'un Resmi tatil olması yönünde teklif vermeye hazırlanırken, Meclis'in 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle, çalışmalarına ara vermesi ve çalışmaların 31 Mart'tan önce başlayamayacak olması tekliflerin 21 Mart'ta kutlanacak Nevruz'a yetişmeyeceğinin işareti sayılıyor.


CHP TBMM Başkanlığı'na yasa teklifi sundu

CHP, 21 Mart Nevruz Bayramı ve 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi amacıyla hazırladığı yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla hazırlanan teklifle; Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanune ek bir maddenin eklenmesini öngeren düzenlemeyle, her yalın 21 Mart günü, (Nevruz Bayramı) ile 1 Mayıs (İşçi Bayramı) olarak kutlanması öngörülüyor.

MHP ve DTP'nin de daha önce Meclis Başkanlığı'na aynı yönde sundukları yasa teklifleri de bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :