Paşa köpeğine mezar yeri arıyor

Paşa köpeğine mezar yeri arıyor

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, ölen köpeğini Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı atış poligonu arazisine kazdırdığı mezara törenle gömdü

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, ölen köpeğini Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı atış poligonu arazisine kazdırdığı mezara törenle gömdü. Arazi lojman yapılmak için devredilince o mezar sorun oldu.

Lütfi Kaplan'ın haberi

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in, Ankara Garnizon Komutanı olduğu dönemde ölen köpeğini iki albay ve bir binbaşının da katıldığı bir törenle Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın atış poligonunun bulunduğu alana gömdüğü ve mezar yaptırdığı ortaya çıktı. O arazi askeri lojman yapılması için devredilince Org. Güner’in, köpeğin mezarını taşıyacak yeni yer bakmaya başladığı ifade edildi.

PAŞA’NIN AYAĞI ÇAMUR OLMASIN!

Orgeneral Güner’in çok sevdiği köpeği hastalanınca Veteriner Binbaşı Zeki Ozan’a götürüldü. Binbaşı Ozan’ın tüm müdahalelerine rağmen Güner’in köpeği kurtarılamadı. Köpeğini oldukça seven Genelkurmay 2. Başkanı Güner’in talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın atış poligonunun bulunduğu araziye erler tarafından mezar kazıldı. Güner’in köpeğin mezar yerine gelirken ayağının çamur olmaması için de tedbir alındı.

MEZARA YOL YAPILDI, KUM DÖKÜLDÜ


Yoldan uzaktaki mezar yeri ile yol arasına önce mucır dökülerek yol yapıldı, sonra da kazılan mezarın etrafına ince kum serildi. Böylece Orgeneral Güner ile birlikte köpeğin cenaze törenine katılan diğer komutanların ayaklarının çamur olmasının önüne geçildi. Köpeğin özel dezenfekte edilmiş tabutta, özel bir beze sarılarak Orgeneral Güner ve bazı komutanların katıldığı törenle gömüldüğü öğrenildi.

‘MEZARA DİKKAT EDİN’ TALİMATI

Orgeneral Güner’in Poligon Sahası’nı yetkisinde bulunduran askeri personele “mezara dikkat edilmesi” yönünde talimat verdiği belirtiliyor. Ancak önceki günlerde Aslan Güner’i tedirgin eden bir gelişme yaşandı. Köpeğin gömüldüğü Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Atış Poligonu Sahası’nın askeri lojman yapımı için devredildi. Bu gelişme üzerine Aslan Güner’in, köpeğine ait mezarı taşınmasının gündeme geldiği belirtildi.

Steril alanda cenaze töreni

Aslan Güner’in köpeği için meai saatinde düzenlediği cenaze törenine Kıdemli Albaylar Hamza Koçyiğit ve Göksenin Okursoy, Veteriner Binbaşı  Zeki Ozan ile birlikte bazı astsubaylar ve emir erlerinin katıldığı öğrenildi. Albay Koçyiğit’in sonradan Tuğgenerallik rütbesine terfi ettiği, Albay Okursoy’un ise oldukça önemli görevde bulunduğu öğrenildi.

Star


Etiketler :