Paşalar kulübü CHP destekli çıktı

Paşalar kulübü CHP destekli çıktı

Orgeneral Saldıray Berk'in üyeliğiyle gündeme gelen Ankara Kulübü, CHP'li belediyelerden aldığı destekle dikkat çekiyor. Kulüpteki bazı çalışanların maaşlarının Çankaya Belediyesi tarafından ödendiği ileri sürüldü. Yenimahalle Belediyesi'nin de 5 dönüm ar

Ergenekon'dan hakkında dava açılan Orgeneral Saldıray Berk ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tamer Akbaş gibi askerlerin, sicillerini etkileyeceğini bilerek üye olduğu Ankara Kulübü'nün özellikle CHP'li belediyelerden yardım alması dikkat çekti. Kulübe merkez binasını veren CHP'li Çankaya Belediyesi'nin, dernekte çalışan iki kişinin maaşını ödediği iddia edildi. Bir üniversiteden de son bir ay içinde kulübe yüklü miktarda para aktarıldığı ileri sürüldü.

KULÜBE ARAZİ HİBE EDİLDİ Mİ?

Son YAŞ'ta 'kızak görev' olarak bilinen Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in, Ankara Kulübü'ne 2005 yılında üye olduğu ortaya çıkmıştı. Berk kanunlara aykırı üyeliği nedeniyle Ankara Valiliği'nce 560 TL para cezasına çarptırılmıştı. Eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tamer Akbaş gibi bazı subayların görevliyken sicillerini etkileyeceğini bile bile üye olduğu derneğe, CHP'li belediyelerin yardım yaptığı belirtiliyor. Kulüpteki siyasi yapılanmadan rahatsız olan önemli bir üyenin verdiği bilgilere göre CHP'li Yenimahalle Belediyesi kulübe 5 dönümlük bir arazi hibe etti.

BELEDİYEDEN DERNEĞE MAAŞ

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Cevrem'in Ankara Kulübü'nün de yönetim kurulu arasında bulunması dikkat çekiyor. Araziye kültür evi yapılacağını duyuran ve çalışmalarına başlayan kulüp yöneticilerinin, binayı 10 yıldır inşaat halinde beklettiği iddia edildi. 31 Ağustos 1947'de kurulan kulübün, 1920'de ilk Harp Okulu binası olarak kullanılan genel merkez binasının da Mamak sınırlarında olmasına rağmen CHP'li Çankaya Belediyesi tarafından Doğan Taşdelen döneminde kulübe hibe edildiği ileri sürüldü. Söz konusu bina, Taşdelen döneminde uzun bir süre depo olarak kullanılmış.

ÜNİVERSİTEDEN PARA AKTARILDI İDDİASI

Çankaya Belediyesi'nin hâlâ dernekte çalışan bir güvenlikçi ile çaycının maaşını ödediği de iddia edildi. Derneğin bir üniversiteyle olan parasal ilişkisiyle ilgili iddialar da dikkat çekti. Ankara'daki bir devlet üniversitesinden son bir ay içinde Ankara Kulübü'ne 350 bin TL tutarında para aktarıldığı ileri sürüldü. Dernek Başkanı Metin Özaslan'ın CHP'den aday adayı olması da dikkat çekti. Özaslan, kendi tanıtımını yaptığı internet sitesinde dernek kapsamında giriştiği faaliyetlere vurgu yapıyor.

 

Berk'in üyeliğine doğrulama

Öte yandan Orgeneral Berk'in yasalara aykırı olarak derneğe üye olduğunu anlatan 'Gizemli derneğin 2923 Nolu paşası' başlıklı haberimizin ardından Ankara Kulübü, internet sitesinden açıklama yaptı. "Ankara Kulübü siyasetle hiçbir ilgisi olmayan sosyal ve kültürel bir kuruluştur" denilen açıklamada, siyasi bir faaliyet içerisinde olunmadığı belirtildi. Dernekle ilgili 'gizemli' gibi ifadelerin yalanladığı açıklamada, haberin asıl konusu olan Saldıray Berk'in kulübe üye olduğu Dernek Başkanı Metin Özaslan'ın ağzından doğrulandı. Dernek tüzüğüne aykırı olmasına rağmen, Özaslan açıklamada Berk'in dernek yönetiminin davetiyle üye olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.