Paşalardan çeteye belge servisi

Paşalardan çeteye belge servisi

Fuhuş çetesine, TSK'nın çok gizli belge ve dokümanları, Tümamiral H. M. Ş. ve Balyoz ve Poyrazköy sanığı Tuğamiral Ş. Y.'nin servis ettiği anlaşıldı.

İstanbul ve Kocaeli'nde faaliyet gösteren fuhuş çetesine, TSK'nın stratejik öneme sahip projelerine ait çok gizli belge ve dokümanları, Tümamiral H. M. Ş. ve Balyoz ve Poyrazköy sanığı Tuğamiral Ş. Y.'nin servis ettiği anlaşıldıÇ

İstanbul ve Kocaeli'nde faaliyet gösteren fuhuş çetesine yapılan baskınlarda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait stratejik önem taşıyan çok sayıda gizli belge ve dokümanın ele geçirildiği ortaya çıktı. Müşterileri arasında çok sayıda askeri personelin bulunduğu belirlenen fuhuş çetesinin bu önemli belgeleri, şantaj yoluyla temin ettiği tespit edildi. Geçtiğimiz ayın başında İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Antalya'da eş zamanlı olarak basılan fuhuş evlerinde gizli çekim için özel yapım kameralarla birlikte çetenin bağlantılarını gösteren listeler ve şantaj görüntülerinin bulunduğu çok sayıda flash belleğe de el konuldu.

"UZUN UFUKLAR" FUHUŞ EVİNDE

Ele geçirilen 'çok gizli' belgelerden birinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en önemli projelerinden birine ait olduğu öğrenildi. Ege'de yürütülen tüm faaliyetlerin takibini sağlamayı hedefleyen DKK'ya ait 'Uzun Ufuklar Projesi' çetede çıktı. Uzun Ufuklar Projesi, çetenin Kocaeli'ndeki arşivcisi olarak gösterilen Teğmen Burak Çetin'in evinde bulundu. Teğmen Çetin'de yakalanan belgenin üzerindeki nottan belgeyi çeteye ulaştıran kişilerin Tümamiral H. M. Ş. ve Tuğamiral Ş. Y. olduğu anlaşıldı. Fuhuş evlerinde ele geçirilen belgelerde çok sayıda DKK personeli subayın imzasının olduğu görüldü. Belgelerde imzası bulunan 15 subayın belgeleri çeteye sızdıran kişiler olup olmadığı araştırılıyor.

BELLEKLER SAPIK GÖRÜNTÜLER

Fuhuş operasyonunda ifadesi alınan Deniz Üsteğmen D. M. I.'nın evinden fuhuş amaçlı birçok dokümanla birlikte 'FY URAS' adıyla kayıtlı Kurmay Albay F. Y. U.'ya ait olduğu iddia edilen bir flash bellek de bulundu. 5 GB'ın üzerinde porno görüntülerin yer aldığı bellekte birçok subay ve astsubaya ait gizli çekim görüntüler bulundu. Subaylara ait gizli çekim görüntülerin çete arasında paylaşıldığı ortaya çıktı.

KOMUTANLAR BİLGİ KAYNAĞI

Soruşturmada ismi daha önce Ergenekon iddianamelerinde geçen ve 2010 YAŞ'ında Tuğamiralliğe terfi ettirilen Fahri Can Yıldırım'a ait olduğu ileri sürülen USB bellek Albay İbrahim Sezer'in garsoniyer olarak kullandığı evde ele geçirildi. Tuğamiral Yıldırım'ın bilgi alışverişi için "İrtibata Geçilmiş Bilgi Kaynağı" isimli dosyada organizasyon planladığı ve kadınlarla komutanları irtibatlandırdığı belirlendi. Operasyonda bulunan şok belgelerde Tümamiral M. H. Ş'nin de fuhuş çetesinin ağına düşen isimlerden olduğu belirlendi. Çetenin Tümamiral M. H. Ş'ye ilişkiyi önce basit bir kadın-erkek ilişkisi gibi göstermeye çalıştığı, zamanla gerçek yüzünü göstererek isteklerini yaptırmaya çalıştığı tespit edildi.

Yeni Şafak

Etiketler :