Pasaportsuz kimlikle gidilecek ülke

Pasaportsuz kimlikle gidilecek ülke

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. "Ahmet Davutoğlu" nüfus cüzdanı ile seyahat edilecek ülkeyi açıkladı.

Ahmet Davutoğlu,İzmirprogramında katıldığı Türk Buluşmaları Konferansı'nda "Komuşlarımızla vizeyi kaldırdık pasaportu da kaldıracağız. Artık kimlikle gidilecek" dedi.

Davutoğlu,AK Partiİzmir İl Başkanlığı tarafından, İzmirfuaralanı içersindeki İsmet İnönü KültürMerkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları 2011' konferanslar serisi kapsamında 'Değişen Dünya Siyasetinde Türkiye'nin Vizyonu' başlıklı sunum yaptı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 2002 yılında belirlenen dış politika hedefleri arasında, komşularla bütünleşmenin bulunduğunu, 8 yıl içinde bu doğrultuda önemli adımlar atıldığını, Türkiye'nin artık her komşusuyla dostane ilişkiler içinde olduğunu, hemen hepsiyle vizelerin kalktığını söyledi.

Davutoğlu "Bir günde 51 anlaşmaya imza attığımız oldu. Vizeleri kaldırdık. Önümüdeki günlerde pasaportları da kaldıracağız. Önümüzdeki günlerde Gürcistanla yapacağımız anlaşma ile iki ülke arasında sadece kimlik ile gidilip gelinebilecek" dedi.

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretinde gördüğü ilgiye de dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti: ''Bu, yüzyıl sonra Türklerin Ortadoğu'ya muhteşem dönüşüdür. Bize 'tehlikeli' dediler, 'eksen kayması' dediler, 'başka hedefleri var' dediler. Hiçbirine kulak asmadık. Biz bu tarih yolunda yürümeye başladık. Sonuna kadar yürümeye kararlıyız.''
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.