Paşayı şoka sokan soru!

Paşayı şoka sokan soru!

Yiğit Bulut, Emekli Paşa Tuncer Kılınç'a öyle bir soru sordu ki Paşa cevap vermekte epey zorlandı:

Emrah İriç'in haberi

Yiğit Bulut, Emekli Paşa Tuncer Kılınç'a öyle bir soru sordu ki Paşa cevap vermekte epey zorlandı:

Eski MGK Genel Sekreteri Emekli Org. Tuncer Kılınç, Yiğit Bulut'un Sansürsüz programına katıldı. Paşanın karşısında konusunda uzman isimler vardı. Kürt meselesinin ve Ulusal çıkarların konuşulduğu programda Emekli diplomat Akın Özçer ve Eski Dışişleri Bakanı İlter Türkmen, emekli Paşa'ya zaman sert sözlerle eleştirilerde bulundu.

Kürtçe'nin yasaklanması bir dönem olmuş olsa da askerin bu yasağı istemediğini, Kürtçe'nin öğrenilmesine ve öğretilmesine on yıllardır askerin hiç karşı çıkmadığını savunan Emekli Paşa Tuncer Kılınç, özellikle Yiğit Bulut'un soruları karşısında zor anlar yaşadı.

'Sizin zamanınızda MGK'nıun yayınladığı bir rapora karşı çıkacak güçte değildi. TRT Şeş 2000 yılında kurulsaydı şimdi bazı şeyler çok daha kolay olurdu. Ancak sizin döneminizde bunu dile getirmek bile mümkün değildi. Kimse buna cesaret edemezdi. Şimdi soruyorum son on yılda ne değişti?'

İşte bu soruya mantıklı bir cevap bekleyenler yanıldı. Çünkü Emekli Paşa Tuncer Kılınç, soruya cevap vermek yerine son on yılda askerin nasıl yıpratıldığını anlattı. Paşa'ya göre 'güçlü TSK, güçlü Türkiye demek ve son on yılda asker demokrasi adına yıpratıldı. 8 senedir TSK bir şekilde gözden düşürülmeye çalışıldı. TSK'nın halk nezdinde kredisi aşağıya çekilmek için çalışıldı.

Emekli diplomat Akın Özçer'in 'Son on yılda yapılanlar önceden neden yapılamadı' şeklinde soruyu tekrarlaması Paşa'yı etkilemedi. Kılınç, yine soruya cevap vermek yerine farklı bir konuyu, ulusal çıkarları anlattı.

Öte yandan Kürt sorununun Osmanlı İmparatorluğu'na kadar dayandığını savunan Tuncer Kılınç'a göre bugünkü şartlarda Kürtlerle anlaşılırsa ulusal çıkarlar zarar görür. Bu noktada Türkiye'nin Kürtleri asimile etmeye çalıştığını iddia eden Eski Dışişleri Bakanı İlter Türkmen, Türkiye'nin Kürtleri asimilede başarısız olduğunu söyledi.

Etiketler :