Pasif içicilikten korunmanın yolları

Pasif içicilikten korunmanın yolları

Evinizde sigara içmiyor olabilirsiniz. Fakat evinize gelen misafirler sigara içtiğinde bunun sizin ve çocuklarınızın sağlığı üzerinde ne gibi etkileri olabileceğini biliyor musunuz?

 

Pasif içicilikte toksinlere maruz kalma astım, kanser ve diğer ciddi problemlere yol açabiliyor.

Bir internet sitesinde yer alan habere göre, soluduğunuz dumanın içinde ne olduğu bilmeniz ve havayı temizlemek için önlemler almanızın önemli olduğu belirtiliyor.

Sigaranın zararlarını bildiğiniz için siz içmiyor olabilirsiniz. Peki pasif içicilik hakkında neler biliyorsunuz? Başkasının içtiği sigaranın dumanı kardiyovasküler hastalıklarda kansere kadar birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. İşte sigaranın dumanında bulunan binlerce zehirli kimyasal maddeden bazıları:

-Benzin,

- Karbon monoksit,

- Krom,

- Siyanür,

- Formaldehid,

- Çinko,

- Nikel,

- Polonyum.
 
Sigara dumanındaki tehlikeli maddeler havada saatlerce dolaşabiliyor. Bu dumanı kısa süre için solumak bile akciğerlerinizi tahriş edebilir ve kanınızdaki oksijen miktarını azaltabilir. Esas, bu dumana uzun süre ve sık sık maruz kalmak daha tehlikelidir. Ayrıca sigara dumanı odadaki perdelerin, halıların ve mobilyaların yanında içen kişinin saçına, giysilerine de siner. Bu durum özellikle çocuklar için büyük riskler oluşturuyor.


ZAMAN

Etiketler :