Patronlar Maçtan sonra ne dediler?

Patronlar Maçtan sonra ne dediler?

Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı derbi sonrası gözler G.Saray teknik direktörü Hagi'ye çevrildi.. F.Bahçe cephesinde ise Aykut Kocaman, Kazım'ın gol sonrası kendisine yaptığı hareketi değerlendirdi..

 

HAGİ: GALİBİYETİ HAK ETTİĞİMİZ MAÇI KAYBETTİK

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, yedikleri iki gol bir kenara bırakıldığında ''iyi, arzulu bir şekilde oynayarak galibiyeti hak ettikleri bir maçı kaybettiklerini'' söyledi.

Hagi, derbi maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, olumsuz anlamda özel bir sezon yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Oyuncularımız çok üzgün. Hoca olarak tabi bazı şeyleri görünce konuşmak çok zor. Maçı kontrol altında tutuyorduk. Büyük bir acı içindeyiz. Yapılacak bir şey yok. Ufak detaylar, ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şanssızlık da demek istemiyorum, maçın sonucunu belirledi. Ama iyi bir maç çıkardık, oynadık, her şeyi yaptık. Sadece bunda değil, diğer maçlarda da iyi oynamıştık. Ama son 15-20 dakika içinde rakibe gol pozisyonu veriyoruz. Ama futbol bu, maalesef buradan mağlubiyetle ayrılıyoruz. Bu maçı kazanmayı hak ediyorduk.''

''BEN SADECE TEKNİK DİREKTÖRÜM''

Mağlubiyet nedeniyle futbolcuların suçlamayacağını anlatan Rumen çalıştırıcı, şöyle konuştu:

''Takım olarak kazanıp kaybediyoruz. Hepimiz aynı durumdayız. Hep birlikte bu durumun içinden çıkabiliriz. Şu anki durumumuz çok zor. Ama Galatasaray için gelecek çok önemlidir. Lig bitimine kadar olan iki aylık süreden faydalanarak, Galatasaray geleceğini kurmalı. İyi bir takım kurmalı. Bu benim fikrim, bunun düşünülmesi lazım. Bundan sonra Galatasaray'ın geleceğinin düşünülmesi lazım. Bu kötü durumdan faydalanarak iki üç ayda iyi bir şey çıkarabiliriz. Bunun kimle ve nasıl olacağını Galatasaray camiası bilecektir. Ben sadece Galatasaray'ın teknik direktörüyüm, başka gücüm yok.''

HAKEMİ ELEŞTİRDİ

Hagi, hakemle ilgili açıklama yapmayacağını vurgulamasına rağmen, yedikleri ilk golde verdiği faul kararı nedeniyle hakem Fırat Aydınus'u eleştirdi.

Yedikleri ilk golde kontratağa çıkarken hakemin bunu kestiğini savunan Rumen çalıştırıcı, ''Orada ne olduğunu bilmiyorum. Bir şey çaldı, karşılığında gol yedik. Oyuncuların emeğine yazık oluyor, buna üzülüyorum. Kazanmayı hak ettiklerini düşünüyorum'' dedi.

''PİNO'YU YABANCI KONTENJANI NEDENİYLE OYNATAMADIM''

Hagi, oyuncu tercihlerinin eleştirilmesi üzerine, Pino'yu yabancı kontenjanı nedeniyle oynatamadığını söyledi.

Mağlubiyet olunca her şeyin düşünülebileceğini belirten Hagi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Pino'yu oynatmadım çünkü Kewell'ı oyuna aldım. Kewell, Arda, Baros 2-3 ay sakatlık dönemi geçirdiler. Yüzde yüz formda değiller. Ama sahadaki yabancı sayısından dolayı Pino'yu oyuna sokamadım. Takımın dengesini bozmak istemedim. Ankara'da iyi bir maç oynadı, onu biliyorum. Ama o da 1,5 aylık sakatlık dönemi geçirdi. Ankaragücü maçının ardından 4 günde oynanan bir maç oldu. Takımı, hem ofansif ve defansif açıdan dengeyi sağlamak için  oluşturdum.''

''İSTİFA BURADA KONUŞULACAK ŞEY DEĞİL''

Hagi, ''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Burada konuşacak şeyler değil bunlar'' dedikten sonra ''Yönetimle peki konuşacak mısınız?'' sorusuna ise ''Konuşacağız'' yanıtını verdi.

Rumen teknik adam ayrıca, ''Arda zor dönem geçirdi, yavaş yavaş takıma girmeye çalışıyor. Zaman lazım. O'nun yavaş yavaş eski formuna kavuşması ve takıma geri dönmesi gerekiyor'' dedi.

AYKUT5 KOCAMAN ''GALİBİYET SONSUZ MUTLULUĞA VE SON 8 HAFTA İÇİNDE DE ÇOK BÜYÜK BİR ENERJİ ARTIRIMINA NEDEN OLDU''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray karşısında aldıkları galibiyetin kendilerine sonsuz mutluluk verdiğini ve ligin son 8 haftası için enerjilerini artırdığını ifade etti.

Kocaman maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, derbide ilk yarının istedikleri ölçüde geçmediğini, futbol adına da yüksek bir kalitenin yaşanmadığını, gerginliğin ve sertliğin olduğu bir ilk yarı şeklinde cereyan ettiğini anlattı.

İlk yarıda Galatasaray'ın kendi sahasında oynamanın psikolojik üstünlüğünü eline geçirdiğini, ancak ikinci yarıda rollerin değiştiğini ifade eden Kocaman, şunları kaydetti:

''İkinci yarı roller tersine döndü. Daha fazla rakip sahada olmaya başladık. İlk yarıdaki top kayıplarını azaltarak oyuna başladık. Gol çok güzel bir zamanda geldi. Eşitlik ve arkasından da ikinci gol... Sonsuz mutluluğa ve son 8 hafta için de çok büyük bir enerji artırımına neden oldu. Buradan bütün oyuncu arkadaşlarımı canı yürekten kutluyorum. Buradan galibiyet çıkarmak kolay değildi. Top da bizi sevdi ama topun bizi sevmesi içinde bütün gayretlerini ortaya koydular.''

''TRABZONSPOR İLE ATBAŞI GİDİYORUZ''

Trabzonspor ile atbaşı gittiklerini bu durumun iki takım için de büyük bir baskı ve stres oluşturduğunu kaydeden Aykut Kocaman'ın ifadeleri özetle şöyle:

''Son haftalar girerken çok önemli puan farkını kapattık, artık Trabzonspor ile atbaşı gidiyoruz. Hem bizim hem Trabzonspor için doğal olarak büyük bir baskı, stres ve gerginlik kaynağı. Buraya gelirken bu düşünceler vardı. Çok güzel bir atmosfer yaratılmış burada onu söylemek gerekiyor. Bizim için bilenmiş... Çok doğal olarak haklı olarak, imada bulunmadan söylüyorum. Son derece güçlü, sezona şampiyonluk amacıyla başlamış, bilenmiş, hem seyirci hem istekli oyunculardan kurulu rakip karşısında ikinci bir yük daha vardı bu gerginliğin ötesinde. Temel amacımız mutlaka puan almaktı. Eğer son dakikalarda gelen gol olmasaydı beraberlikle dönseydik de bu oyun şartlarında kayıp sayılmazdı.''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski futbolcuları Kazım'ın attığı golden sonra Fenerbahçe yedek kulübesi önünde yaptığı hareketi görmediğini, daha sonra kendisine söylendiğini ifade ederek, Galatasarayfutbolcu için şunları söyledi:

''Kazım'ı görmedim, önümüzden geçtiğini gördüm. Daha sonra bunu bana söylediler. Yapması gerekeni yaptı, ayrıldığı takıma gol attı. Mutlu olması gerekirken insanın gelip de tacize başvurması kendi çapında bir şey. Çok fazla konuşmaya gerek yok.'' 

Etiketler :