Pavyondan silah çalıp okulu kurşunladılar

Pavyondan silah çalıp okulu kurşunladılar

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yılmaz beldesinde İlköğretim okulunda okuyan 2 öğrenci, pavyondan silah çalıp, ''okulun kapısını deler mi'' merakıyla, okulun kapısını kurşunladılar.

Şehit Hüseyin Arı İlköğretim Okulu'na hafta sonu temizlik yapmak için giden İ.G., okulun giriş kapısında kurşun izlerini görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, konuyla ilgili olarak yaptıkları incelemeler sonucunda olayı gerçekleştirdiği tespit edilen okulun öğrencisi N.B. (10) ve C.P'yi (12) gözaltına aldı.

Kapalı olduğu saatlerde bir gece kulübüne giren N.B ve C.P'nin içerde bulunan ruhsatsız 7.65 mm çapındaki tabancayı ve 3 kutu mermiyi aldıkları, daha sonra tabancayla, okulun giriş kapısına 3 el ateş ettikleri öğrenildi.

''Genel güvenliği tehlikeye düşürmek'', ''devletin malına zarar vermek'', ''hırsızlık'' ve ''6136 sayılı kanuna muhalefetten'' haklarında işlem yapılarak mahkemeye sevk edilen her iki öğrenci çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Çocuklardan C.P'nin ikametinin İzmir'e alındığı, diğer öğrencinin ise okulda devamsızlık sorunu yaşadığı öğrenildi.

AA

Etiketler :