Pazarlıkta yeni iddia

Pazarlıkta yeni iddia

Yiğit Bulut'un Akın İpek yazıları sürüyor. Akın İpek, Koza Altın'dan gelen parayı medya yatırımlarında kullanacak mı?

Yiğit Bulut'un Akın İpek yazıları sürüyor. Ama bu sefer İpek'ten gelen bir açıklamanın detaylarını paylaşmış okurlarıyla.

İpek Grubu'nun 'Koza Altın'ı borsada halka arz etmesiyle elde edilen yaklaşan 400 milyon Dolar'ın Doğan Grubu'na verileceği yönündeki yorumlar yapılıyordu. Bu yorumlara getiren Akın İpek medyada yer alan haberleri yalanladı. Yani Koza Altın'dan gelen para medya yatırımlarında kullanılmayacak.

İşte Yiğit Bulut'un yazısı:

Akın İpek'ten açıklama geldi
SON birkaç gün içinde "Akın İpek'in Doğan'ın bazı medya şirketlerini alması" konusundaki tartışmaları gündeme getirmiş ve "kullanılacak kaynak" kavramını "İpek'in yaptığı son halka arz" eşliğinde sorgulamıştım. Korkum, halka arzamatör yatırımcı-kötü durumdaki medya şirketleri gibi detaylar üzerinde şekillenmiş ve "amatör yatırımcıları" koruma içgüdüm beni bu yazıları yazmaya itmişti...
Cuma sabahı Akın İpek aradı ve "halka arzın detaylarından alımla ilgili gelişmelere" bazı noktaların altını çizerek aktardı. Açık söylemek gerekirse; özellikle satılan "paylar" ve "alıcıların" durumu ile ilgili verdiği bilgiler "ikna edici" ve "iç rahatlatıcıydı".
İpek'in verdiği bilgilere göre "halka arz" ile "medya şirketleri" arasında herhangi bir "organik bağ" olması, paranın kullanılması mümkün değil.
Konunun teknik detayları da bu bilgiyi doğruluyor...
Uzun lafın kısası. İpek'in açıklamaları "yeteri!" ve "kavramlar arası ince geçişleri" açıklayıcı nitelikte...
Bir de not düşeyim: Benim konuştuğum detaya son derece hâkim bir işadamı profili çizen İpek, o şirketlere, piyasada konuşulan "o paraları" asla vermez!

Etiketler :