Peçe Takanı İhbar Edene 250 Euro ödül

Peçe Takanı İhbar Edene 250 Euro ödül

Belçika'da aşırı sağcı Flaman Menfaati Partisi, peçe yasağına uymayanları ihbar edenlere 250 Euro para ödülü vereceğini ilan etti.

Kamu alanlarında peçe takanlara 137 Euro para ve 7 gün hapis cezası verilen Belçika'da aşırı sağcı Flaman Menfaati Partisi tuhaf bir kampanya başlattı. Peçe takarak sokağa çıkanları ihbar edenlere aşırı sağcı parti, 250 Euro para ödülü vereceğini açıkladı.

Flaman Menfaati Partisi yöneticilerinden Filip Dawinter, sosyal paylaşım ağı Twitter'da yayınladığı mesajda, her ihbar için 250 Euro ödeme sözü verdi. Dawinter, 'Bu ülkede peçe yasağı var. Buna saygı gösterilmesi gerekiyor. Polis peçe takanlara müdahale etmiyor çünkü isyan çıkmasından korkuyor. Bu yüzden peçe takan birini görüp, polise ihbar edenlere 250 Euro vereceğiz ' dedi.

Aşırı sağcı politikacının bu kampanyasına karşı çıkanlar da var. Belçika'da sokaktaki halk, Dewinter'in istediğini söylemekte özgür olduğunu, kadınların da peçe takmakta özgür olması gerektiğini belirtiyor.

Belçika'da geçtiğimiz günlerde yaşanan peçe gerginliği bu olayı yeniden ülke gündemine taşımıştı. Başkent Brüksel'de 2 kadın polis, peçe takan bir kadının peçesini çıkarmaya çalışmış, direnen peçeli kadın gözaltına alınmıştı.

GEÇTİĞİMİZ YIL YASAKLANMIŞTI
Belçika'da geçtiğimiz yıl peçe gibi yüzü kapatan kıyafetlerle kamusal alana çıkmak yasaklanmıştı. Yasağa uymayanlara 137 Euro para cezası ve 7 gün hapis cezası veriliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.