Peçeliysen otobüse binemezsin!

Peçeliysen otobüse binemezsin!

Londra'da iki Müslüman öğrenci, ırkçı bir otobüs şoförü tarafından peçeli oldukları gerekçesiyle otobüse alınmadı.

Londra'da iki Müslüman öğrenci, ırkçı bir otobüs şoförü tarafından peçeli oldukları gerekçesiyle otobüse alınmadı. Öğrencilerin şikayeti üzerine Londra Ulaşım Teşkilatı inceleme başlattı.

Müslüman öğrencilerden birinin peçeli olduğu anlaşılan olayda, öğrenciler otobüse bindikleri sırada otobüs şoförün, "Sizi otobüse almayacağım, çünkü sizi tehdit olarak algılıyorum." dedi.

 

Şoförle tartışan öğrenciler kısa süre sonra otobüsten inmek zorunda kalmış. Öğrencilerden biri 22 yaşındaki Yasmin, kendisinin çarşaf giydiğini arkadaşının ise peçeli olduğunu, bu yüzden otobüse alınmadıklarını belirterek, olayın tamamen ırkçılık olduğunu söyledi.

 

Tartışma sırasında şoförün konuşmalarını cep telefonuyla kaydetmeye çalıştığını anlatan Yasmin, "Ben onu kaydetmeye başlayınca yüzünü bir gazete ile kapatmaya başladı. Yüzünü gazete ile kapatan ve haksız olduğu halde görüntülenmek istenmeyen bir insan, kendi inancı için yüzünü kapatan bir insanı tehdit olarak görüyor." dedi.

 

Bu arada öğrencilerin şikayeti üzerine Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olan Londra Ulaşım Dairesi, olayla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı. Olayı çok ciddi olarak ele aldıklarını belirten yetkili, olayı acil ve ciddi olarak gördüklerini belirterek, "Şunu da belirtmek isteriz ki bu olay kesinlikle bizi temsil eden bir görüş değil. Eşitliğe ve farklılıklara saygı gösterilmeye her zaman devam edilecektir." diye konuştu.

 

Öte yandan İngiltere'de Müslümanları temsil eden en büyük organizasyon olan İngiltere Müslüman Konseyi, olayın endişe verici olduğunu ve bu gibi benzer olayların her geçen gün daha fazla yaşandığını açıkladı.

 

CİHAN

 

Etiketler :