Peker Konuştuğunda Hanefi Avcı Yanacak!

Peker Konuştuğunda Hanefi Avcı Yanacak!

Çete lideri Sedat Peker, bildiği bazı bilgileri mahkemeyle anlatmaya karar verdi. Peker'in açıklamaları gündemi değiştirecek. İşte Peker'den bazı itiraflar...

'Suç örgütü lideri olmak' suçlamasıyla cezaevinde bulunan Sedat Peker, Devrimci Karargâh terör örgütü davasının tutuklu sanığı eski polis müdürü Hanefi Avcı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dev-Solcu Bedri Yağan'ın ölümünde Avcı'nın parmağı olduğunu ileri sürdü: "Öldürenler polis değil, itirafçılardı. Benim yanıma yolladığı itirafçıları o operasyonlarda kullanıyordu." Çete suçundan Silivri Cezaevi'nde yatan Sedat Peker, haftalık haber dergisi Aksiyon'a konuştu. Devrimci Karargâh terör örgütü davasında yargılanan eski istihbaratçı Hanefi Avcı'nın bir dönem JİTEM adına çalışan itirafçıları nasıl kullandığını ve kendisini nasıl yönlendirdiğini ayrıntılarıyla anlattı. Kendisinin mahkemede vereceği ifadeden sonra Avcı'nın Ergenekon davasında 'yöneticilikten' yargılanacağını söyledi.

Aksiyon Dergisi'nin bugün piyasaya çıkan sayısında yer alan röportajın bazı bölümleri şöyle:

"Avcı'nın 'Pala Şeref' lakaplı başkomiseri ile irtibat halindeydik. Benim yanıma gelen itirafçıların isimleri Süleyman ve kardeşi Cemal Öğer, Ali Ozansoy'un kardeşi, Hüseyin Tilki, Hidayet Bozyiğit ve başka birkaç kişiydi. Devlete faydaları olduğu için bu arkadaşlarla ilgilendim. Adanalı işadamı Hayrettin Alp bana gelerek itirafçıların benim yakınım olduğunu duyduğunu söyledi. Ahbabı olan Kanal 6'nın eski sahibi Mehmet Kurt'tan bir arsa için avanta istiyorlarmış. 'Bu arkadaşları tanıyorum; ancak onlar Hanefi Avcı'nın ekibi' dedim. Mehmet Kurt da araya tanıdıklar koyarak Avcı'nın yanına gitmiş. Avcı, 'Benim ekibim değiller, ancak devlete faydaları oldu.' demiş. Kontrolsüz ve tehlikeli olduklarını söylemeyi de unutmamış. Yani bu olayı bir şikâyet olarak kabul edip resmiyete koyacağına, adama bir de para ödesin diye telkinlerde bulunmuş. Mehmet Kurt'tan büyük para alındı. Ben ifade verdikten sonra Avcı bunlardan da yargılanacak, çünkü yağma suçuna iştirak etme durumu var. Mesela Tatlıcı ailesinin bir alacağı için içecek fabrikası olan bir adamı rahmetli Hidayet Bozyiğit ve bir iki itirafçı bel üstünden vurarak ağır yaralamıştı. Bu olayı da faili meçhul olarak Hanefi Avcı kapattı. Ancak vereceğim ifadeden sonra herhâlde bu dosyalar tekrar açılacaktır."

'Avcı, ergenekon'da yönetici' iddiası

"Dev-Sol içinde tasfiye edilen Bedri Yağan'ın ve diğerlerinin tüm bitişik atış raporları çatışmada ölmediklerini, infaz edildiklerini gösteriyor. Öldürenler polis değil, bu itirafçılardı. Benim yanıma yolladığı itirafçıları o operasyonlarda kullanıyordu. En son temizliği yani imha işini onlar yapıyordu. Bunu bana itirafçı ekibinin sözcüsü konumunda olan Süleyman Öğer anlattı... Hanefi Avcı ve itirafçı ekibiyle ilgili mahkemede açıklamalarda bulunacağım. Zaten savcılığın bunun üzerine otomatik olarak harekete geçeceğini düşünüyorum. O zaman kendisi (Avcı) zannederim Ergenekon üyeliğinden değil, yöneticiliğinden yargılanacaktır."

Sedat Peker, son dönemde yaşanan tutuklamaları da olumlu bulduğunu anlatıyor. Şöyle konuşuyor: "Elinde silah olan biri en fazla 5-10 kişiyi öldürebilir. Ancak elinde kalemini silah olarak kullanan kişi kitleleri birbirine düşman edip birçok kişinin ölümünden sorumlu olabilir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.