Pendik'te Kutlu Doğum Coşkusu

Pendik'te Kutlu Doğum Coşkusu

Pendik’te Peygamber efendimizin doğumunun miladi yıldönümünde Efendimiz Hz Muhammed’in Müjdelenen ve müjdeleyen anlamındaki “El-Beşir” ismine dikkat çekmek için gerçekleştirilen Program 20 Nisan Çarşamba günü Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleş

Belediye ve Müftülük işbirliği ile gerçekleştirilen programdan yaklaşık yarım saat önce program için düşünülen ana salon doldu ve Kültür merkezinin üst katında bulunan 600 kişilik 2.salon da kullanıma açıldı.

Her iki salonda da ayakta kalan misafirlerin de olduğu gözlemlenen programda yaklaşık 200 kişi de salonda yer bulamayınca geri dönmek durumunda kaldı.

 Program öncesi Kutsal Emanetler Sergisi gelen misafirlerin ziyaretine açıldı.

 

Pendik’in en büyük kapalı salonu olan Yunus Emre Kültür Merkezindeki program 4 dakika gecikmeyle (2.salona yayının aktarılması çalışması sebebiyle) başladı.
      

Programda ilk bölümde izlenen vtr ve kliplerin ardından sahnede canlı olarak karşılıklı sala icra edildi ve salatu selam okundu.

 

KAB Platformunun düzenlediği yarışmanın Türkiye Birincisi Hafız Musa OKUMUŞ’UN Kuran Tilavetinin ardından okunan ayeti kerimelerin meali aktarıldı.

Mehmet Zahit KOTKU (r.a) ve Prof Dr Mahmud Esad COŞAN (r.a) hocalarımızdan Vtr lerin de yayınlandığı programdaSunucu Yunus Asım AKSOY’ un sesinden naat ve anlatımlara da yer verildi.

 

Marmara Üniversitesi İlahiyat öğretim üyesi Prof Dr Raşit KÜÇÜK’ün, “Merhamet Peygamberinin Müjdeledikleri” başlıklı konuşmasının yer aldığı programda konuşma sonrası Kum Gösteri izleyicilerin beğenisine sunuldu.

 

Programın son bölümünde sanatçı Agah TERZİ ve saz arkadaşlarının yorumuyla gecenin ruhuna uygun ilahiler izleyicilerin beğenisine sunuldu.

         Baştan sona kalabalık bir izleyici kitlesi ile  Pendik Kaymakamı, Pendik Belediye Başkanı, Pendik Müftüsü, Pendik Haseki Eğitim Merkezi Müdürü ile Değişik Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler  ve basın mensuplarının da  takip ettiği program önümüzdeki yılın temasını oluşturan Es Sadık jeneriği ve Ey Sevgili Klibiyle 22:40 ta sona erdi.

       

Her anı ilgiyle izlenen geceye özel vtr ve kliplerin yer aldığı, özellikle Peygamber Efendimizin hayatından kesitlerin kum sanatından örneklerle izleyicilere izletildiği Program sonrası bir basın açıklaması yapan Pendik Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Muhittin ŞİMŞEK; çok sayıda kişinin ilgi ve teveccüh gösterdiği programdaki yüksek katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek,davete icap edip gelenlerin bir kısmının yer bulamadığından geri dönmek zorunda kaldıklarını gözlemlediklerini, önümüzdeki yıllarda gerçekleştirecekleri programlarda buna çözüm arayacaklarını belirterek, Programa katkıları için Pendik Belediye Başkanlığına ve Pendik Müftülüğüne uzaktan yakından gelen kendilerine destek olan herkese canı gönülden teşekkür etti.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.