Pensilvanya'daki bu gizemli adam kim?

Pensilvanya'daki bu gizemli adam kim?

Amerikan yayın kuruluşu CNN Fethullah Gülen'i konu alan geniş bir habere yer verdi.Gülen için yapılan yorum ilginçti.

Fethullah Gülen ve Gülen Hareketi ile ilgili hazırladığı yazıyı websitesinde, üç dakikalık bir görüntü ile yayınlayan CNN Pensilvanya'daki bu gizemli adam kim? sorusunun yanıtını aradı.

Yazıda 1999'dan beri Amerika'da gönüllü esir hayatı yaşayan 72 yaşındaki Fethullah Gülen'in dünyanın en güçlü Müslüman vaazlarından biri olduğu vurgulandı.

Takipçilerinin Gülen'i 'dinler arası diyaloğu destekleyen ılımlı bir Müslüman' olarak tanımladıkları ve Gülen'in 100'den fazla ülkede çok sayıda okul ve üniversite ağının ruhani lideri olduğu belirtiliyor. 

GÜLEN'İN NELERİ VAR?

Yazıda, Gülen Hareketi'ndeki gönüllülerin televizyon istasyonları, en büyük dağıtıma sahip gazete ile, altın madenleri ve bir bankası olduğuna da dikkat çekiliyor.

CNN, yazıda Gülen'in Başbakan Erdoğan ile ilişkisine de yer verdi. Son 10 yıldan fazla bir süredir Gülen hareketinin Erdoğan'ın güçlü bir destekçisi olduğuna vurgu yapılan yazıda, Gülen'in yanında yer alan medyanın askerler tarafından düzenlendiği iddia edilen darbe planı araştırmalarını desteklediği ayrıca çok sayıda ordu mensubunun, laik yazarın, akademisyen ve iş adamının yıllarda cezaevinde tutulduğu hatırlatılarak o dönemde Gülen hareketini eleştirmenin bile tehlikeli olduğunun altı çizildi.

İMAMIN ORDUSU

Yazıda, gazeteci-yazar Ahmet Şık'ın Gülen'e yönelik kaleme aldığı 'İmam'ın Ordusu' adlı kitabın bile basılmadan yasaklandığı hatırlatıldı.

17 Aralık Operasyonuna da değinilen yazıda, Erdoğan'ın bu operasyonu hükümetine karşı yapılan rüşvet suçlamaları nedeniyle kınadığını ve bunun yüzünden belediye seçimlerinden önce politik olarak motive edilmiş bir araştırma organize ettikleri için savcıları ve polisleri suçladığı ifadeleri yer aldı.

GÜLEN TÜRK HÜKÜMETİNİ UTANDIRMA ARAYIŞINDA

Yazı şöyle devam etti: 'Erdoğan'ı destekleyenler, Türkiye'deki El Kaide şüphelisi olduğu iddia edilen kişileri hedefleyen tutuklamaların Türk hükümetini utandırma arayışında olan Gülen taraftarı polis ve savcılar tarafından yapıldığını söyledi. 14 Ocak'ta El Kaide baskınında yer alan terörle mücadele polis şefinin saatler içerisinde rütbesi düşürülerek Çocuk Suçları kısmına verildiği belirtildi.'

GİZEMLİ VAAZ

CNN'deki yazı şu sözlerle noktalandı: 'Türk medyasının içindeki farklı gruplaşmalar arasında çamur atma sürerken inzivaya çekilen bu gizemli vaazın, yakın zaman içinde Türkiye'deki politik ateş fırtınasına yüzünü döneceği çok zor bir ihtimal.'

İŞTE CNN'DEKİ O HABER

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.